XS
SM
MD
LG

Alen je moralni pobednik

Kada je Alen Omić došao u Zvezdu, to je izazvalo burnu reakciju Delija. Kada je protiv Olimpijakosa ušao na parket počeli su da ga tjeraju iz kluba i da ga vrijeđaju. Međutim, većina dvorane stala je uz Alena. On je odigrao dobro taj meč i Zvezda je dobila.

Nakon te utakmice takozvani navijači htjeli su da budu iznad kluba. Već  smo pisali o tome ali u kratkim crtama htjeli su da otjeraju Omića iz kluba ili u suprotnom neće dolaziti na utakmice Zvezde. Naravno, Omić je ostao a Delije su od tada krenule sa bojkotom. Ali naravno jasno je svima da su oni koji su ga vrijeđali, bojkot počeli radi svojih ličnih interesa. Njima nije bitan klub nego oni sami i dobro je što tada klub nije ispunio njihovu želju.

Kako je sezona tekla, poslije ''vrućeg'' debija u Zvezdi, Omić je igrao sve bolje. U skoku je bio dominantan. Prvo je donio Zvezdi sigurnost u defanzivnom skoku a kasnije je bio sve opasniji i u napadu. Mučila su ga bacanja, kao i cijele karijere što ga muče, ali je i njih dobro pogađao kad je bilo potrebno.

Zvezda je ove sezone izgubila titulu u ABA ligi. U seriji protiv Budućnosti Omić je bio najbolji igrač Zvezde i uz Stefana Jankovića najzaslužniji za jedinu pobjedu Zvezde u finalu. I u ostalim mečevima koje je Zvezda izgubila, Omić je bio sjajan. No, stranci Feldin i Ročesti bili su užasni i Zvezda je izgubila.

Na kraju je došao red na KLS. U ligi je Omić igrao nevjerovatno. U skoro svakom susretu bio je najbolji igrač Zvezde. Iako se Zvezda mučila, pogotovo dok je tu bio Alimpijević, Omić je igrao dobro. Kad je red došao na plej of, Omić je ubacio u brzinu više. Igrao je dobro do finala a u finalu je odigrao maestralno. Na kraju je izdominirao centre FMP-a i bio je MVP i najbolji strijelac finalne serije.

Na kraju se može reći da je Alen Omić moralni pobjednik. Od momka koji je dočekan ''na nož'' Omić je postao heroj Zvezde. Spasio je koliko toliko sezonu Zvezdi i bio je definitivno jedna od rijetkih svijetlih tačaka ove sezone kod crveno-belih. Zaslužio je da i naredne sezone bude tu i bio bi ogroman promašaj uprave da ga ne zadrži.