XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Juniori i juniorke probijaju led

Prvog dana takmičenja na Šampionatu Evrope u Beogradu i Pančevu (31. jul - 14. avgust),  na strelištu „BG sportskog centra Kovilovo“ na vatrenu liniju izaći će juniori i juniorke u gađanju MK puškom 60 metaka ležeći. U ženskoj reprezentaciji su Tašana Bogatinovski, Katarina Biserečić i Jelna Zeljajić a u muškoj Igor Čotra, Borislav Mazinjanin i Žarko Trifunjagić.
- Ovo je veoma osetljiva disciplina, pogotovo ako vremenski uslovi budu nepovoljni sa vetrom – kaže selektor Zoran Stijiljković.-. Tada se i mnogo iskusniji strelci ne snalaze. Imamo dobru genraciju i voleo bih da počnemo Šampionat Evrope  sa nekom medaljom. To je uvek dobro za atmosferu i u reprezentaciji i nastavak takmičenja u kome su, objektivno, u prvom planu seniorske discipline zbog olimpijskih viza za London 2012. Ako otpucaju svi svoje srednje rezultate za ovu sezonu, siguran sam da ćemo biti u krugu onih koji konkurišu za trofeje. Rekao sam im i da loši uslovi nisu opravdanje za slabe rezultate  jer i su takvi bili i rivalima.

Juniorske medalje MK oružjem osvajali su srpski strelci poslednji put na EŠ u Beogradu 2005. (zlato juniorki MK puškom 60 metaka ležeći i bronza pojedinačno u ovoj disciplini Jelena Živković).  Trener reprezentacije, Novosađanka Marijana Novković (devojačko Frič) nekadašnja reprezentativka koja je gađala i na EŠ u Beogradu 2005. kaže:
- Rezultati na treninzima su „šareni“ iako su dobro radili na pripremama i oseća se da  mogu mnogo više. Ako se sve uklopi kako smo planirali, da niko ne podbaci a da makar jedan član ekipe malo odskoči sa rezultatom, tada možemo da očekujemo prijatna iznenađenja...

Juniorke počinju u 9 časova, i one ne gađaju pojednačno finale. Juniori gađaju od 10,45 časova i finale je od 13,15 časova. Ulaz je slobodan, vredi doći na strelište u Kovilovu (za Beograđane autobus 101 i 106 od Omladinskog stadiona a potom lagana šettnja kroz hladovitu šumu). Za one koji ostaju kod kuće internet portal poluvreme.rs će prenositi skoro sva seniorska finala.