XS
SM
MD
LG

Komšijski derbi u Drugovcu u okviru priprema

U četvrtak od 17 i 30 časova u Drugovcu u okviru priprema za pretstojeću sezonu sastaće se stari znanci.

Naime FK "Drugovac" ugostiće ekipu FK "Lunjavac". Gostima će ovo biti i generalna proba pošto već u nedelju počinje takmičenje u Podunavskoj okružnoj ligi.

Prošle sezone ove ekipe odigrale su 2 veoma neizvesne utakmice. U jesenjem delu u Lunjevcu domaćin je slavio sa 3 - 2  i to pogotkom postignutim u samoj završnici. U drugom delu prvenstva FK  "Drugovac" je napravio veliko iznenadjenje pobedivši goste iz Lunjevca koji su imali iskusniji i kvalitetniji sastav ali je presudila velika želja i motiv za dokazivanjem momaka iz Drugovca. Nažalost to je bio i poslednji bljesak ekipa iz Drugovca koja je napustila Okružnu ligu i ove sezone ponovo posle 2 godine igraće u Opštinskoj ligi.

Trener domaćih ove sezone u vatru ubacuje nekoliko momaka iz omladinskog pogona od 17 i 18 godina i njima će ovaj susret veoma značiti za sticanje iskustva za iskušenja u prvenstvu.

 Teren u Drugovcu zaliva se tokom čitavog leta i pripremljen je potpuno za mnogobrojne utakmice koje će se igrati, jer sem FK "Drugovca" na terenu u Drugovcu igraće i mladje kategorije Fk "Smedereva"  a i  novi član okružne lige FK "Binovac".

Stadion i teren koji je izradjen preko skoro 30 godina jedan je od najlepših u ovom delu Srbije, pored glavnog terena je i pomoćni teren a glavnom terenu uradjena je sjajna drenaža i napravljen je na takvoj zemlji koja brzo upija vodu tako da teren izdržava mnogobrojne utakmice i po kiši i veoma brzo se "regeneriše".

Sve u svemu igrači obe ekipe imaće prave uslove da pokažu svoje umeće na "travnatom" tepihu u Drugovcu.