XS
SM
MD
LG

Povratnička pobeda Tašmajdana, za vikend igrale i žene

Prvoligaški ragbi ponovo je mirovao proteklog vikenda, ali su zato aktvini ponovo bile ekipe iz nižeg ranga takmičenja u srpskom ragbju 13. U 2. kolu Grupe B prvenstva Srbije igrala se na Adi Ciganliji gde je su Tašmajdan Tigrovi ubedljivo savladali Crvene Gengure 68:16 (24:10).

Tašmajdan Tigrovi - Crveni Kenguri

Bila je to povratnička utakmica Tigrova koji se nisu takmičili u protekle dve godine, ali su oživeli klub za tekuću sezonu i već na startu pokazali svoj kvalitet. Sa nekoliko pojačanja iz Dorćola, Tašmajdan deluje kao tim koji može da izazove Radnički sa Novog Beograda u borbi za prvo mesto u Grupi B.

Morava Gepardi - Car Dušan Silni

Takođe, proteklog vikenda odigran je i meč 2. kola Grupe C prvenstva Srbije. Na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair u Nišu, Car Dušan Silni iz Paraćina savladao je Morava Geparde iz Leskovca – 24:20 (16:12).

Još jednom je viđena dramatična utakmica dva rivalska kluba. Ključni esej dao je Ognjen Stanković već na startu drugog poluvremena, dok je pobedu za Paraćince potvrdio preciznim šutevima Veljko Stanković.

Crvena zvezda - Crveni kenguri

Istorija sprskog ragbija 13 ispisana je ovog vkenda prvom klupskom utakmicom u konkurenciji žena. Na Adi Ciganliji Crvena zvezda je u meču ragbija 9 savladala Crvene kengure 46:16.