XS
SM
MD
LG
06.12.2011 N.Pavlović

Gimnazija iz Smederevske Palanke na Svetskom prvenstvu

Ženska rukometna ekipa Palanačke gimnazije iz Smederevske Planke, devojčice prve i druge godine, rođene 95 i 96 godine, osvojile su školsko prvenstvo Srbije. Bile su najbolje u svojoj opštini, pošto su lako savladale vršnjakinje iz škole 'Goša' i Žikica Damnjanović. Na okružnom takmičenju u Smederevu, bez teškoće pobeđuju domaćina i Veliku Planu.Treća prepreka, regionalnom takmičenje u Jagodini i Paraćinu, donosi im pobednički pehar i plasman na prvenstvo države. Utakmice za prvaka Srbije, organizovane su u Smederevskoj Palanci, a izabranice profesorke Nade Miličić, ponovo pokazuju kvalitet i u finalu slave protiv medecinske škole iz Beograda sa 20:15. Taj susret je bio u znaku Anđele Milošević, koja je deset puta savladala protivničkog golmana. Plasman na svetsko prvenstvo, koje se od 12 do 19. aprila 2012 godine održava u Vraždinu, ostvarile su devojčice: Marijana Karić, Sofija Milićević, Mila Bećić, Sanja Matejić, Anđela Milošević, Marija Savić, Aleksandra Milošević, Nevena Didić, Tijana Minić i Kristina Palić.

Tim povodom, danas je u opštini Smederevska Palanka organizovan prijem za učesnice Prvog svetskog prvensta. Prvi je govorio zamenik predsednika opštine Radoslav Milojičić, koji je rekao.
-Čestitam devojčicama, njihovom profesoru i školi na ovom velikom uspehu za naš grad. Opština je odlučila, da nagradi igračice i njihov stručni štab sa po 10.000. dinara, a obezbediće i sportsku opremu za odlazak ekipe u Hrvatsku na Svetsko prvenstvo. Naćiće se na usluzi i oko prevoza, za odlazak na pripreme i odigravanje prijateljskih utakmica, rekao je Milojičić.

U ime igračica obratila se Marijana Karić, koja je istakla.
-Još nismo svesne uspeha, predstavljamo našu školu, grad i držau Srbiju. Gest opštine, da nam pomogne u daljem takmičenju je velika stvar, rekla prvi golma Palanačke gimnazije Marijana Karić.

Glavni tvorac organizacije ekipe i velikim zaslugama što su zlatne medalje ostale u Smederevskoj Palanci, je profesor fizičkog  Nada Miličić, čije su reči pažljivo slušale njene učenici i predstavnici medija.
-    Čestitam učenicama, pred njima je blistava karijera. Velika želja i volja, dovela ih je do uspeha. Ovoga puta nije bilo važno učestvovati, već i pobediti i to se i ostvarilo. Odlaza u Hrvatsku, je velika šansa za njih, tu je lov na talente. Ko dođe na svetsko prvenstvo, taj može i da uspe i napravi karijeru, rekla je profesorka Miličić.

Ekspedicija od deset devojčica i njihov stručni štab, prve pripreme će obaviti od 21 do 28. decembra u Ivanjici.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise