XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Stević treći u Nišu i u tačkastoj majci na trci „Kroz Srbiju“

Srpski reprezentativac i olimpijac Ivan Stević („Salkano tim“) osvojio je treće mesto u sprintu celog karavana na trci „Kroz Srbiju“ u prvoj etapi na kružnoj stazi u Nišu i pošto je pobedio i na jednom prolaznom cilju poneo je i tačkastu majcu NIS Gasprom njefta za najbolje plasiranog vozača po bodovima osvojnim na cilju etape, prolaznim i brdskim ciljevima.

U beloj majici najboljeg mladog vozača Farmakoma MB u drugoj etapi u sredu 13. juna ka Kragujevcu startovaće srpski reprezenativac u Srbija Fastina nade timu Nikola Kozomara.

U prvoj etapi slavio je Argentinac Maksimilijan Rikeci (Nipo – Japan) u vremenu 1:08,06 časova prešavši stazu u izvanrednom proseku od 47,4 km na čas! Drugo mesto pripalo je Marinu Mateju (Slovenija, Arbo – Austrija). Rikeci će u drugoj etapi nositi žutu majicu PTT Srbija Vestern union SAP i S i T, dok će zelenu majicu Salkano poneti Marin. Stević će trku nastaviti kao drugi u generalnom plasmanu sa tri sekunde zasostatka, jer je dobio, uz četiri sekunde bonifikacije za treće mesto u etapi i tri sekunde bonifikacije za pobedu na drugom prolaznom cilju. Marin na trećem mestu ima četiri sekunde zaostatka.

U karavanu je 125 biciklista u 22 ekipe iz 17 država. Ovogodišnja 52. trka „Kroz Srbiju“ se vozi pod sloganom „Turizam, kultura i biciklizam zajedno“ uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstva kulture, informisanja i informatičkog društva, Ministarstva omladine u sporta Srbije, MUP Srbije i Republike Srpske, graničnih policija Srbije i BiH i gradova etapnih mesta Niš, Kragujevac, Bajina Bašta, Ruma, Sremska Mitrovica i Beograd.

U sponzorskom pulu su i Sosijete ženeral banka, Delta motors Be – Em - Ve, BRM Festina, Boksit AD a zvanično piće je Prolom voda. Medijski sponzor je RTS TV Beograd.