XS
SM
MD
LG

Pogled na mečeve 4. kola GL Smederevo grupa "Šumadija"

4. kolo gradske lige Smederevo obeležio je derbi između 7. jula i Udovice, dok su u ostala dva meča domaćini doši do očekivanih pobeda.

Nije bilo iznenađenja u ovom kolu, sem nerešenog rezultata u Vodnju gde je ekipa domaćina došla do izjednačenja u poslednjim trenucima meča iz penala, i opet se može reći da su imali mnogo sreće i da su se izvukli kao i prodiv Badljevice, ali dokle će ih ta sreća pratiti videćemo. Gost je mnogo više pokazao u ovom meču, stvarao šanse i bio bolji tokom cele utakmice ali na kraju nisu imali sreće. Vodanj će u sledećem kolu ići na lakše gostovanje u Lunjevac gde se nadaju novim bodovima dok će Udovice odigrati još jedan derbi sa sjajnim Drugovcem.

Najubedljiviji trijumf zabeležila je ekipa Drugovca, koja je sa čak 7: 1 bila bolja od Petrijeva i došla do više nego rutinske pobede. Opet se moga videti snaga i moć Slobodana Stevanovića Radeta Žirinog, čija je ekipa napunila mrežu Petrijeva, i prosto prava je šteta što ovakav trener vodi ekipe u gradskoj ligi.

U Orašiju domaćin je došao do zaslužene pobede savladavši Lunjevac sa 3: 0, i uhvatio priključak sa vrhom tabele. Ovo je bila očekivana pobeda jer Lunjevac ipak neće moći da se meri sa ovakvim timovima do kraja sezone. Orašije će u sledećem kolu gostovati Badljevici i biće to zanimljiv meč jer i jednima i drugima je potrebna pobeda. Drugovac očekuje derbi 5. kola, a Petrijevci će odmarati.

Nerešen rezultat u Vodnju svima je dobro došao ali i znatno zakomplikovao situaciju u ligi i dao šansu ostalim timovima da se bore za baraž, tako da sada možemo reći da svi imaju šansu.


Ravni Gaj 8 : 1 Petrijevac
Badljevica 2 : 2 Podunavac
Drugovac 0 : 2 7. Jul
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 7. Jul 12 10 1 1 31
2 Drugovac 12 8 1 3 25
3 Ravni Gaj 12 6 1 5 19
4 Podunavac 12 5 3 4 18
5 Badljevica 12 5 2 5 17
6 Lunjevac 12 3 1 8 10
7 Petrijevac 12 0 1 11 1