XS
SM
MD
LG

Sportski savez Srbije: Karataš će ponovo zablistati

KARATAŠ, 25. oktobar (Info centar).- Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić i pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov, u društvu direktora Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Jasminka Pozderca i pomoćnika direktora za ekonomske, finansijske i pravne poslove Željka Matovića, obišli su danas omladinski sportski kamp “Karataš“.

Ovaj sportski centar, koji se nalazi u prirodnom okruženju Nacionalnog parka Đerdap, u sastavu ima sportske komplekse – dvoranu i bazen kao i smeštajne kapacitete za 400 sportista. Kamp je odlukom Vlade Republike Srbije iz 2010. predat na upravljanje Republičkom Zavodu za sport i medicinu sporta.

Posle posete saopšteno je da će naredne nedelje ministar omladine i sporta Alisa Marić formirati radnu grupu u sastavu: Predrag Peruničić, Dragan Atanasov, Jasminko Pozderac, Željko Matović i Šimo Čičković, da napravi plan rekonstrukcije i adaptacije ovog centra kroz koji su prošli mnogi nekadašnji i sadašnji olimpijci i vrhunski sportisti.

Cilj je da Omladinski kamp Đerdap postane vrhunski centar za pripremu i obuku mladih sportista. Biće na raspolaganju granskim sportskim savezima, ali je ideja da se u njemu održavaju i takmičenja i pripreme sportista - školaraca i studenata.