XS
SM
MD
LG

Tekvondo: Sparing sa Brazilcima u Riju

RIO DE ŽANEIOR, 13. decembar (Info centar).- Milica Mandić, olimpijska šampionka u tekvondou iz Londona ove godine sa olimpijcima Damirom Fejzićem i Draganom Gladović, kao i sparing partnerima Tijanom Bogdanović i Stojanom Ravijcem su na pripremama u Rio de Žaneiru pod rukovodstvom trenera Dragana Jovića kome u stručnom štabu asistiraju kondicioni trener Dragan Jablan i fizioterapeut Marko Bukvić.

Organizator priprema je Olimpijski komitet Srbije a cilj je da se upoznaju borilišta i uslovi jer će Rio biti domaćin letnjih Olimpijskih igara 2016. Bazične prireme su završene a trener Dragan Jović je planirao i nekoliko sparinga sa najboljim takmičarima Brazila.

- Nastavili smo u Riju, praktično, ono što smo počeli u Beogradu pre pet nedelja – kaže Jović.- Svi će imati dan pauze, potom dolazi sparingovanje sa Brazilcima u dogovoru sa tehničkim direktorom njihove tekvondo federacije. Zahvalni smo što je Olimpijski komitet Srbije obezbedio ovako dobre uslove za treninge.

Milica Mandić je izuzetno zadovoljna, pogotovo što je vreme u Riju prekrasano, za razliku od beogradskog “minusa”:

- I pored jakih treninga, svi smo dobro i prilagodili smo se takvom ritmu. Za nas je ovo prilika, zahvaljujući OKS i Ministarstvu omladine i sporta, da sparingujemo i sa dobrim takmičarima iz Brazila u gradu gde ćemo, nadam se, ponovo jurišati na olimpijske trofeje kroz četiri godine. Atmosfera u timu je sjajna i sigurna sam da će nam ove prireme i te kako koristiti pred veoma napornu sezonu u 2013.