XS
SM
MD
LG

Zemljoradnik iz Striže startuje u Drugoj opštinskoj ligi

Foto: Arhiva kluba/facebook.com

Zemljoradnik iz Striže je kroz niz godina imao je turbulentne uspone i padove. Kada bi smo pogledali unazad nekih deset godina videli bismo da su i pobeđivali ali i gubili.

Uglavnom ekipa Zemljoradnika je kroz sezone bila skoro uvek u gornjem delu tabele i kao takva držala se dosta dobro, a sve ovo mogli bi da potvrde i rezultati koje je Zemljoradnik ostvarivao.

Možda i najbolje rezultate u skorijim godinama Strižani su ostvarili u sezonama 2015-2016 i 2016-2017, gde su u dve rezultatski dobre sezone uspeli da osvoje Opštinsku ligu, a godinu dana kasnije i Međuopštinsku ligu. Sve je to bilo veoma lepo i na stadionu kraj pruge igrao se dobar, čvrst i ozbiljan fudbal koji su meštani Striže godinama iščekivali. Međutim kada je došao red na veši i znatno teži rang takmičenja došlo je do problema. U Okružnoj ligi tada 2017-2018 Striža je odigrala 17 utakmica, međutim usled nekoliko incidenata tokom utakmica i nedolaženja na tri regularne utakmice tim iz Striže biva disciplinski sankcionisan, a samim tim pošto je odustao od takmičenja vraćen je u Opštinsku ligu, u kojoj nije ni počeo sledeću sezonu jer se tada i zvanično rasformirao.

Nakon četiri godina fudbalske pauze momci iz sela kao i meštani koji su želeli da pomognu uspeli su da podignu iz pepela i ponovo oforme Klub. Uz mnogo muke truda i zalaganja uspeli su da poprave sve stvari koje su bile neophodne za ponovno igranje fudbala. U prvoj sezoni koju su odigrali kao novooformljeni klub uspeli su da zadrže mesto u tom rangu takmičenja, ali godinu dana kasnije usled loših rezultata završavaju takmičenje u Prvoj opštinskoj ligi Paraćin kao 13. što nije bilo dovoljno za opstanak.

Ove godine Zemljoradnik iz Striže započeće novu takmičarsku sezonu u Drugoj opštinskoj ligi Paraćin. Nadamo se da će Zemljoradnik ove sezone postići bolje rezultate i vratiti se na stare staze slave, tamo gde mu objektivno i mesto pripada. Ostaje nam da ispratimo utakmice našeg kluba i podržimo ga.

Zemljoradnik će već 03.09.2023. godine na svom terenu ugostiti ekipu Omladinskog, to će ujedno biti i prva takmičarska utakmica ovog kuba u novoj sezoni.


Mladost (S) 1 : 2 BSK
Omladinski : Napredak
Hajduk : Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 BSK 9 7 1 1 22
2 Sloga 7 6 1 0 19
3 Zemljoradnik 8 5 1 2 16
4 Omladinski 8 3 1 4 10
5 Mladost (S) 8 2 1 5 7
6 Hajduk 8 1 1 6 4
7 Napredak (-1) 8 1 0 7 2