XS
SM
MD
LG

SP: Rumunija savladala izmorene Srpkinje

Detalj sa meča - foto: IHF/Kolektiff

Posle izuzetne partije na otvaranju Svetskog prvenstva u kom je Srbija tek u finišu ispustila pobedu nad favorizovanom Danksom, Rumunija je iskoristila iscrpljenost srpskog tima i savladala ih rezultatom 37:28 (19:13).

Jovović I Laništanin bile su najefikasnije sa po pet postignutih golova, a raduju i prvi debitanstki golovi 18-godišnje Dunje Radović na velikim takmičenjima.

Selektor Bregar je na startu poslao istu postavu na parket, kao i u prvom meču istračale su Sanja Radosavljević, Anđela Janjušević, Jovana Jovović, Katarina Bojičić, Emilija Lazić uz Mariju Čolić na golu.

Otvorile su Rumunke snažno meč od prve sekunde i pokazale da neće dozvoliti lake golove. Čvrstu i disciplinovanu odbranu pratile su efikasnim napadima i najpre se odvojile na tri razlike, a potom sredinom poluvremena odličnom serijom dupkirale su svoju prednost. Prekinula je tu seriju Dunja Radević, tek punoletna srpska reprezentativka, svojim prvencem na Svetskom prvenstvu. Pokušavao je da “promeša karte” Uroš Bregar, ali nije uspevao da pronađe dobitnu kombinaciju koja bi, najpre u napadu, parirala odbrani Rumunije te je do odlaska na oauzu stajalo 19:13.

Prvy 10 minuta drugog dela igre davali su nadu da Srbija može da preokrene, Stamenić je postigla dva veoma važna gola i ponovo je zaostatak vraćen na tri gola. Ipak, usledila dva isključenja u 10 sekundi, najpre upravo Stamenić a potom i Bojičić, i u situaciji sa dve igračice više, rival je to apsolutno znao da iskoristi. Vezala je Rumunija četiri gola i tu su nade Srbije bile ugašene. Borile su se do poslednje sekunde igračice nacionalnog tima Srbije, ali je emotivno i fizičko pražnjenje protiv Danske na startu, uzelo svoj danak.



Naredni meč, i ujedno poslednji u preliminarnoj rundi, Srbija igra protiv Čilea i u utorak od 18 časova bori se za plasman dalje.