XS
SM
MD
LG

Opština Raška izabrala najbolje sportiste u 2023.godini

Ponos Raške

Opština Raška odnosno Sportski savez proglasio je najbolje kolektivne i pojedince u godini na izmaku. Najbolja sportistkinja u 2023.godini dolazi iz Karate kluba Raška, Mina Trikoš je svojim radom i trudom zasluženo dobila epitet najbolje. I pored povrede uspela je da nastavi kontinuitet dobrih mečeva,što svedoče i medalje na prvenstvima i turnirima širom sveta. Mina Trikoš je standardna reprezentativka Srbije

U muškoj konkurenciji sportista godine je Stefan Perović,Enduro vozač i član Moto kluba Jazavci. Stefan je najbolji vozač u B klasi Enduro šampionata

Najbolji klub je Karate klub Raška, klub koji već dugi niz godina u kontinuitetu beleži uspehe. I ove godine u vitrine kluba stiglo je mnoštvo medalja, kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima.

Izabrani si u najbolji mladi sportisti. U ovoj godini svojim rezultatima izdvojili su se Teodora Krstovic (Karate klub Raška), Vasil Milenković (Ski klub Kopaonik), Damjan Stanišić (Biciklistički klub Raška) i Andrej Marković (Karate klub Raška)

Nagrada za doprinos razvoju Opštine Raška otišla je u ruke Mariji Kuzeljević, rodom iz Raške, a već dugi niz godina radi u Beogradu u Ministarstvu sporta. Zahvaljujući njoj, Raška je realizovala nekoliko bitnih projekata,pre svega kada je u pitanju sportska infrastruktura.

Priznanje za ambasadora sporta pripalo je Komnenu Andriću, fudbaleru francuskog Klermona. Andrić je svojim upornim radom stigao do Lige petice, a njegov klub je u prošloj sezoni ostvario najbolji plasman u istoriji kluba. Komnen je dubok trag ostavio u dva hrvatska kluba, Interu i Dinamu, sa kojim je igrao Ligu šampiona. Ponikao je u Rudaru iz Baljevca 

Plaketu za životno delo dobio je Boško Veljović, dugogodišnji sportski radnik i novinar. Bod budnim okom stasao je veliki broj atletičara,među njima i šampionka Anđa Vukadinović. Pored sporta, Veljović dugi niz godina radi i kao novinar saradnik u lokalnoj televiziji.

Nagradu "Ponos Raške" dobilo je 60 najperspektivnijih mladih sportista iz svih klubova koji egzistiraju na teritoriji Opštine Raška.

 

 

Mina Trikoš (Karate klub Raška)

Stefan Perović (MK Jazavci Raška)

Teodora Krstović (Karate klub Raška)

Vasil Milenković (Ski klub Kopaonik)

Andrej Marković (Karate klub Raška)

Damjan Stanišić (Biciklistički klub Raška)

Komnen Andrić (Clermont Foot)

Marija Kuzeljević (Ministarstvo sporta Republike Srbije)

Boško Veljović (nagrada za životno delo)