XS
SM
MD
LG

Radnički se vraća u bazen gostovanjem u Šapcu

Detalj sa prethodnog meča - foto: SPD Radnički

Posle velike, nesvakidašnje pauze zbog reprezentativnih obaveza, vaterpolisti Radničkog vraćaju se u bazen, gostovanjem Šapcu, u meču prvog kola grupe za plasman od 1. do 6. mesta Super lige Srbije, u subotu, od 19 časova.

Kako sada stvari na tabeli stoje, ovo će biti i derbi za treće mesto u ovoj fazi takmičenja, pošto trećeplasirani Radnički ima dva boda više od Šapčana. Zbog obaveza u reprezentaciji selektora Uroša Stevanovića, pripreme Kragujevčana sprovedene su pod trenerskom palicom njegovog pomoćnika, Dragana Kozomore, a generalna provera obavljena je kroz dva sparinga sa Crvenom zvezdom u Kragujevcu.

- Radili smo kvalitetno dva-tri meseca i mislim da smo spremni za nastavak sezone. Čini mi se da smo malo napredovali u odnosu na prvi deo, kako u odbrani, tako i u napadu, spremniji smo i uigraniji. Zadovoljan sam proverom sa Zvezdom, nije bilo loših stvari u tom meču i nadam se da ćemo to pokazati i u subotu u bazenu. Realno je da smo među tri najbolje ekipe i ovakvi dueli su prava prilika da to i dokažemo. Ovo je po meni najbitnija utakmica u sezoni, ako je dobijemo, uz oba trijumfa nad Parizanom, osiguraćemo to treće mesto. Naravno, pobedu pred domaćim navijačima protiv Šapca ne dovodim u pitanje – rekao je Miroslav Ranđić, najiskusniji vaterpolista Radničkog.

Gostovanja u Šapcu su jako neugodna, pa Šumadinci u ovaj meč ulaze sa velikom dozom opreza, jer se radi o kvalitetnom rivalu, koji je ove sezone dobre partije pružao i na evropskoj sceni.

- Šabac je kvalitetna ekipa. Imaju nekoliko dobrih igrača, poput centra Nebojše Toholja i Ognjena Stojanovića, koji nose ekipu. Tu su i dvojica igrača sa kojima sam igrao u Budvi, Korać i Dragović, koje odlično poznajem, kao i veliki broj dobrih mladih igrača. Igra na jaku odbranu i kontranapad. Očekujem pravu tvrdu, mušku utakmicu, i smatram da će odbrana odlučiti pobednika. Potrebno je da dobro odigramo u defanzivi i primimo što manje golova, a onda rasterećeno u napadu i uveren sam da će stvari doći na svoje mesto i da ćemo se iz Šapca vratiti sa tri boda – zaključio je Ranđić.


Novi Beograd 9 : 7 BVK Crvena zvezda
NBG Vukovi 12 : 15 Šabac Eliksir
Partizan 11 : 13 SPD Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBP PRP Por Bod
1 Novi Beograd 10 10 0 0 0 30
2 BVK Crvena zvezda 10 6 0 0 3 18
3 SPD Radnički 10 6 0 0 3 18
4 Šabac Eliksir 10 4 0 0 5 12
5 Partizan 10 1 0 0 8 3
6 NBG Vukovi 10 1 0 0 9 3