XS
SM
MD
LG

"Dizelka" sa vrha odlazi na matine u Banovce, Sloven na popravnom, vreba kiks lidera, Kuljani pod pritiskom na otpisane Palančane

U grupi Vojvodina, pored Beograda, odigrano je najviše utakmica. Za vikend je na programu 24. kolo. Ostalo je sedam kola do kraja a ništa još nije definisano, kako na vrhu, tako i u donjem delu tabele. Poznato je da će o tituli odlučivati Železničar i Sloven, OFK Bačka je najverovatnije otpisana, za ostale pozicije na tabeli konkurs je i dalje otvoren, naročito će biti gužve dole, jer za razliku od prošle szone, može se desiti da trećina klubova izgubi postojeći status.

Pobedom u susretu sa Borcem Železničar je iskoristio prvi prolećni neuspeh Rumljana i dokopao se vodeće pozicije. Serija Zrenjaninaca se nastavlja i petu pobedu upisali su protiv Bečeja 1918, Palančani su porazom od konkurenta iz Pazove digli ruke od prvenstva, Kabel je najzad pobedio, Podunavac ne igra samo nerešeno, zna i da pobeđuje. Domaćini su bili ubedljivi i slavili na šest utakmica postignuto je 17 golova.

Naredno 24. kolo donosi nekoliko zanimljivih i rezultatski neizvesnih mečeva.

Derbi se igra u Rumi, gde gostuje mladi sastav Kabela. Sloven je odigrao turbulentnu utakmicu u Pančevu i izgubio u nadoknadi vremena. Više od poraza tišti ih neujednačen kriterijum suđenja, ni u jednoj utakmici nisu imali ravnopravni tretman. Trener Vasiljević je treći put isključen, nešto kasije i prvi asistent. Smeta im premiranje rivala od strane Železničara. Zbog povreda ključnih igrača i kartona roster je smanjen tako da u rotaciji koriste 14-15 igrača. Kabel je uknjižio prvu prolećnu pobedu nakon bledog izdanja i promene trenera. Igrački više vrede, ali nikako da zaigraju na željenom nivou.

Na severu Banata snage će odmeriti OFK Kikinda i Dinamo 1945. Nalaze se na deobi petog i šestog mesta sa po 35 bodova. Domaćin je pao u formi i četir kola su bez pobede (dva boda). Ukoliko ponove izdanja sa početka sezone, agresivnošću, čvrstinom i disciplinom mogu se vratiti tamo gde su do skoro bili. Dinamo 1945 je uzeo najveći skalp u prvenstvu i posrećilo im se u zaustavnom vremenu. Motivisanii i stimulisani načinili su podvig i doprineli smeni na vrhu.

Naftagas je favorit protiv ugrožene Tise. Domaćin je nepredvidiv, može svakog da iznenadi i da razočara kao na Štrandu. Podjednako su uspešni na oba fronta, sa strelcem Savanovićem i Popovim su permanentna opasnost za svakog. Dolazi Tisa koja se donekle konsolidovala i posle preokreta savladala Kuljane. Ova duel može da opredeli sudbinu tima iz Adorjana i uzdaju se u uspešne igre na starani.

Derbi začelja igraju Hajduk 1912 i OFK Bačka. Za Kuljane je meč od životnog značaja i sve osim pobede dovodi ih u još teži položaj. Ponovo nisu imali sreće i po ko zna koji put su vođstvo ispustili i ostali praznih šaka, kao u Adorjanu. Veruju da će pored znanja imati više sreće protiv rivala koji se praktično predao, svesni da im sledi selidba u Vojvođansku ligu.

Biće neizvesno u Staroj Pazovi, gde dolaze sjajni Zrenjaninci. Jedinstvo je sa trenerom Dušanom Kljajić prodisalo i iz tri utakmice uzelo pet bodova (primili jedan gol). Imaju velike kadrovske probleme, dosta povređenih igrača, tako da treninzima prisustvuje 10-11 igrača. Povrh svega, očajan teren je najveći protivnik svima i teško se adaptirati na njega, tako da ćemo prisustvovati borbenoj i energetski zahtevnoj utakmici. Radnički je sve bacio u zasenak (pobedio lidera) i već uknjižio pet pobeda u drugom delu. Komšije iz Bečeja dobili su minimalcem, odlikuje ih fizička dominacija, moderan pristup sa dva špica u napadu.

Bečej 1918 je porazom pored Skrobare prekinuo niz od tri pobede i ponovo moraju da strepe za opstanak. Svaki drugi rezultat osim pobede u duelu sa 1. majom, stavlja ih u nezgodnu situaciju. Rumljani su promenili trenera i Đokića je nasledio Dejan Grujić, donedavno kormilar Pazovčana. Bolje partije pružaju na strani i poslednja dva duela su odigrali nerešeno.

U nedelju se igra derbi u Novim Banovcima i u Šajkašu.

Lider iz Inđije gostuje u obližnjim Banovcima sa željom da nastavi sa pobedama i još više se učvrsti na vrhu tabele. Imaju dobro izbalansiran tim koji zna šta hoće, dosta ulažu da ostvare decenijski san i domognu se prvog mesta. Imali su prednost u meču sa Borcem od dva gola i na kraju strepeli za konačan ishod, mada su po šansama trebali da zabeleže ubedljivu pobedu. Omladinac se sa novim trenerom Đokićem donekle stabilizovao i nakon sušnog perioda upisali pobedu i remi. Duel protiv lidera pokazaće da li su izašli iz rezultatske i psihološke krize.

Drugi meč nedeljnog programa igra se između Borca i Podunavca. Domaćin je pružio dobar otpor lideru na Indeksovom stadionu i moglo je da se desi iznenađenje. Još se nisu konsolidovali i donedavno su bili u seriji poraza (četiri). Osvojili su tek devet bodova u nastavku i moraju biti uspešniji u preostalim kolima kako bi izbegli nepovoljni scenario. Podunavac je specijalista za remije (11) i pobeda nad OFK Kikindom pokazala je da nisu zaboravili da osvajaju tri boda. Jedini poraz na gostovanju doživeli su jesenas od Železničara i za svakoga su čvrst orah.


Borac (Š) : Dinamo 1945
Podunavac : Kabel
OFK Kikinda : Tisa
GFK Sloven : OFK Bačka
Naftagas : Radnički (Z)
Hajduk 1912 : 1. Maj Ruma
Jedinstvo (SP) : Železničar (I)
Bečej 1918 : Omladinac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Železničar (I) 25 16 6 3 54
2 GFK Sloven 25 15 3 7 48
3 Radnički (Z) 25 11 7 7 40
4 Kabel 25 10 9 6 39
5 OFK Kikinda 25 10 8 7 38
6 Dinamo 1945 25 11 5 9 38
7 Naftagas 25 11 4 10 37
8 Omladinac 25 10 5 10 35
9 Borac (Š) 25 10 4 11 34
10 Podunavac 25 7 11 7 32
11 Tisa 25 10 1 14 31
12 Jedinstvo (SP) 25 7 8 10 29
13 Bečej 1918 25 9 2 14 29
14 Hajduk 1912 25 6 8 11 26
15 1. Maj Ruma 25 6 7 12 25
16 OFK Bačka 25 4 6 15 18