XS
SM
MD
LG
18.04.2013 A. Daišević

Razvojna liga Srbije: Sloga – OKK Beograd 95:96

Košarkaši Sloge doživeli su i treći poraz u Svislajon razvojnoj ligi Srbije. Posle dva poraza na gostovanju u Beogradu, od drugog tima Mega Vizure i BKK Radničkog, „beli“ su u trećem kolu doživeli poraz pred svojim navijačima od OKK Beograda, i to posle dva produžetka i završnice koju ne bi izrežirali ni najveći triler majstori holivudske filmske produkcije.

Regularni deo utakmice završen je 66:66, a obe ekipe su imale priliku da po isteku 40 minuta igre reše meč u svoju korist. Početkom četvrte deonice „klonferi“ su imali najveću prednost, 46:55, a onda je na scenu stupio Bojan Gladanac i sa tri trojke vratio Slogu u

život. Na nešto manje od minuta pre kraja, „beli“ su poveli 66:63, ali su olako prokockali dva napada, omogućivši timu iz Žućkove avlije da izbori produžetak.

U dodatnih pet minuta odgovornost kod gostiju je preuzeo kapiten Vuk Malidžan koji je na sedam sekundi pre kraja doveo svoj tim do vođstva, 82:80. U poslednjem napadu, uz zvuk sirene, plej Sloge Ristić je šutirao za tri poena pod faulom, pa je stao na liniju penala. Prvo je promašio, pogodio naredna dva i doneo Slogi priliku da u drugom produžetku ipak stigne do pobede. Da to ne bude tako pobrinuo se pre svih Malidžan, a trojka Gladanca, jednog od najboljih pojedinaca u redovima Sloge, uz definitivno poslednji zvuk sirene, samo je ublažila poraz.

-Dobra utakmica, poput prvenstvene, kao da se igralo za bodove koji život znače... Nismo imali sreće da upišemo prvu pobedu, ali biće još prilika. Već u finišu meča ušli smo u problem sa ličnim greškama, iz igre su morali oni najiskusniji Vuletić, Otović i Milić Blagojević, pa je sav teret pao na mladiće kojima će ovo iskustvo mnogo značiti. Zaista nemam šta da im zamerim, lavovski su se borili, možda čak i prevazišli svoje trenutne mogućnosti – kaže Zoran Milovanović, trener Sloge.

Prema njegovim rečima, razvojna liga, posle tri odigrana kola pokazuje pozitivne efekte, a kako bude odmicala mladi igrači će sve više dobijati na sigurnosti.

-Pravi rezultati trebalo bi da budu vidljivi naredne sezone. Naravno, rano je govoriti o igračima koji bi mogli da zasluže svoje mesto u timu, ali ima naznaka da ćemo na pojedince moći ozbiljnije da računamo. Mi smo u ovu ligu ušli sa veoma mladom i neiskusnom ekipom, normalno je i što pojedinci imaju tremu iako mečevi nemaju rezultatski značaj, ali sve se to leči vremenom. Isprobaćemo još neke igrače, imamo pravo da promenimo četvoricu, a detaljniju analizu ćemo ostaviti za kraj takmičenja – dodao je Milovanović.

U četvrtom kolu, Sloga će u Pančevu za rivala imati domaći Tamiš, a to će biti još jedna prilika da se mladi igrači nametnu stručnom štabu.

Kraljevo. Hala sportova. Gledalaca:100. Sudije:Slavimir Stošović, Igor Đorđević i Ivan Nedeljković (svi iz Niša).

SLOGA:L.Erac, B.Popović 9, F.Blagojević, Stefanović 2, Gladanac 24, Otović 24, Ristić 6, M.Blagojević 14, Milošević 2, S.Erac, Vuksanović 2, Vuletić 12.

OKK BEOGRAD:Anđušić 3, Šutulović 6, M.Dimitrijević, Malidžan 21, P.Dimitrijević, Ivanović 10, Maksimović 2, Mišković 11, Đuran 10, Marinković 14, Stojadinović 15, Stanković 4.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise
Borac Mozzart Sport 81 : 87 BKK Radnički
Smederevo 1953 53 : 94 FMP
Mega Vizura MT 96 : 83 Tamiš
Sloga 95 : 96 OKK Beograd
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 FMP 3 3 0 6
2 OKK Beograd 3 3 0 6
3 Mega Vizura MT 3 2 1 5
4 BKK Radnički 3 2 1 5
5 Tamiš 3 1 2 4
6 Borac Mozzart Sport 3 1 2 4
7 Sloga 3 0 3 3
8 Smederevo 1953 3 0 3 3