XS
SM
MD
LG

Boj na Ibru, za Bogdanu

Kraljevske Krune nakon dva poraza dočekuju samouverene Vojvode. Kraljevčanima je pobeda imperativ, dok Novosađani žele revanš. Pored stalne humanitarne akcije Kruna, “Krune za Branka Bukaru, kroz vaš objektiv”, ova utakmica je posebna i po tome što sav prihod od prodatih karata će ići za lečenje čula sluha trogodišnje devojčice Bogdane Lešević, kroz humanitanu akciju “Pomozimo Bogdani da čuje”.

Zbog loših vremenskih prilika krajem marta meseca, tada je odložena utakmica prvog kola, koja će se sada odigrati u nedelju 28.

aprila sa početkom od 14 h na Atletskom stadionu pokraj Ibra. Prošle godine su Krune slavile u Novom Sadu, ali ove godine Novi Sad GAT Dukes ređaju pobede, a Kraljevo Royal Crowns za sada samo poraze. Kraljevske Krune su u prvom kolu potcenile Niške Imperatore, vrativši se iz Konstantinovog grada, u neverici i sa porazom. Odmah nakon toga je usledio okršaj sa šampionom, gde su Beogradski Vukovi dominirali tokom celog susreta ne dajući priliku domaćinima niti jednom da poentiraju. Sada na red dolazi i tim Novog Sada, koji se do sada pokazao kao veoma ozbiljan pretendent za ulazak u završnicu takmičenja i ekipa koja ove sezone gradi čvrst pobednički mentalitet. U nedelju će se videti pravi potencijal Kraljevskih Kruna, jer Kraljevčani sada moraju da na najbolji mogući način upotrebe sve što imaju ne bi li došli do prve pobede i dokazali da mogu da budu konkurenti u Superligi Srbije.

Na igru Kraljevčana sigurno utiče i to što su suočeni sa nekoliko povređenih startera. Zbog preloma skočnog zgloba CB Igor Đoković – Baka, nije igrao utakmicu sa Vukovima, kao ni FS/RB Vili Mekejleb koji ima povredu ligamenata noge. A na utamici sa Vukovima povredu kolena je zaradio i drugi startni sejfti, mladi Aleksa Denović. Takođe i kvoterbek Metju Kerši je predhodne dve utakmice igrao sa tek zalečenim tricepsom. Ipak i pored poraza i povreda optimizam je i dalje prisutan u gradu na Ibru.

O predstojećoj utakmici, vođa napada Kruna Metju Kerši kaže:

- Od svog tima očekujem da svi izađemo spremni i fokusirani na teren, svesni važnosti ove utakmice, jer ovu utakmicu mi moramo pobediti. Verujte mi, da posle ove nedelje, nećete videti ekipu u Superligi koja će da igra jače od nas..

Svoje očekivanja iznosi i FS/RB Kruna Vili Mekejleb:

- Očekujem da bude veoma teška utakmica. Bez obzira da li ću ja igrati, ili ne, mislim da je pred nama velika prilika da dođemo do prve pobede. Ako naš tim bude igrao kako je i trenirao, očekujem da dobije ovu utakmice, ali svakako nam predstoji teška borba.

Novosađani u ovaj susret ulaze orni da ubeleže još jednu pobedu, ali i vrate protivniku za prošlogodišnji poraz, a evo šta o tome kažu Vojvode iz Srpske Atine.

Petar Miković, centar Vojvoda:

- Posmatramo ovu utakmicu kao revanš za prošlu godinu kad smo izgubili od Kraljeva u Novom Sadu.

Dok se Kris Blanton, trkač, nadovezuje:

- Kao i Kraljevo, ulazimo u meč sa jednim ciljem - a to je pobeda. GAT Dukes su bolji iz nedelje u nedelju, i postajemo dobro izbalansiran tim. Predviđati rezultat je suludo, s obzirom da je ovo ipak američki fudbal, i, sve je moguće. Očekujemo odličnu utakmicu, oba tima imaju pojačanja iz Amerike i verujem da će domaći igrači biti ti koji će odlučiti pobednika..

Pored stalne ovosezonske humanitarne akcije Kraljevskih Kruna -- KRUNE ZA BRANKA BUKARU, KROZ VAŠ OBJEKTIV -- , Kraljevčani su posebno za ovu utakimicu organizovali prikupljanje sredstava za lečenje trogodišnje devojčicu Bogdane Lešević. Tako da je utakmica između Kruna i Vojvoda dvostrukog humanitarnog karaktera. Bogdana Lešević je trogodišnja devojčica iz Kraljeva koja je rođena prevremeno,zbog čegaima narušeno čulo sluha,obostrano senzoneuralno oštećenje 100%. Da bi se ovo promenilo, neophodan je kohlearni implant koji košta 7000 evra. Kraljevske Krune i roditelji ove devojčice vas pozivaju da vašim učešćem u organizaciji utakmice direktno učestvujete u humanitarnoj akciji i tako pomognete Bogdani da izađe iz sveta tišine i ima srećno odrastanje.

Uplatu novčane pomoći možete izvršiti na namenske račune Banca Intesa ad Beograd, Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd i to:

Broj dinarskog računa: 160-1-73

Poziv na broj: 53-102-0007488/0

Svrha uplate: Donacija za slušni aparat

Primalac: Lešević Bogdana, Cara Dušana 85/16, 36000 Kraljevo

Broj deviznog računa: RS 35-160-5330200782281-75

Svrha uplate: Donacija za slušni aparat

Primalac: Lešević Bogdana, Cara Dušana 85/16, 36000 Kraljevo

Web: HYPERLINK "http://www.pomozitebogdanidacuje.rs/" http://www.pomozitebogdanidacuje.rs

HYPERLINK "https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fB8DU85HSd0" https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fB8DU85HSd0

Ugroženi i bolesni se Kraljevskim Krunama stalno obraćaju za pomoć, jer kroz do sada sprovedene akcije doprinos Kruna društvu je prepoznatljiv. U ime svih kojima je pomoć potrebna, kao i nas koji pomažemo, molimo Vаs dа podržite humanitarne akcije kluba аmeričkog fudbаlа Kraljevo Royal Crowns iz Krаljevа!


Blue Dragons Beograd 32 : 12 Sirmium Legionaries SM
Panthers Pančevo 21 : 22 Royal Crowns Kraljevo
GAT Dukes Novi Sad 32 : 7 PBB Wild Boars Kragujevac
Imperatori Niš 32 : 68 SBB Vukovi Beograd
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 SBB Vukovi Beograd 7 7 0 1.000
2 GAT Dukes Novi Sad 7 6 1 0.857
3 PBB Wild Boars Kragujevac 7 5 2 0.714
4 Blue Dragons Beograd 7 3 4 0.429
5 Imperatori Niš 7 2 5 0.286
6 Panthers Pančevo 7 2 5 0.286
7 Royal Crowns Kraljevo 7 2 5 0.286
8 Sirmium Legionaries SM 7 1 6 0.143