XS
SM
MD
LG
14.05.2013 Dušica Radojković

Finalni turnir rukometnog KUP-a održaće se u Pančevu

Imajući u vidu složenost sitacije kao i interes rukometa koji je uvek u prvom planu, Odbor za hitna pitanja Rukometnog saveza Srbije, na elektronskoj sednici održanoj dana 14.05.2013. odlučio je da se finalni turnir KUP-a Srbije za muškarce odigra u Pančevu, 18. i 19. maja 2013. godine.

Sagledavši celokupnu situaciju, te bezbednosnih, političkih i sportskih razloga, a ne želeći da niti klubovi niti Savez snose bilo kakve sankcije od strane Evropske rukometne federacije, Savez je odlučio o promeni mesta odigravanja turnira.

Želja Takmičarske komisije RSS koja je donela odluku o mestu odigravanja, svakako nije bila želja za provokacijom, niti izazivanja bilo koje vrste problema sa Federacijom Kosova, već promovisanje rukometa i sporta.

Bez obzira na promenu mesta odigravanja turnira, Rukometni savez Srbije će i dalje pomagati kako Rukometni savez Kosova i Metohije, tako i klubove sa ovog područja.

Zahvaljujemo se rukometnim radnicima i RS Kosova i Metohije, Ministarstvu omladine i sporta RS, Kancelariji za Kosovo i Metohiju RS i Vladi Republike Srbije na podršci i saradnji po ovom pitanju.

Polufinalne utakmice KUP-a, u kojima će se sastati Zaječar – Vojvodina od 17 časova, a Crvenka – Partizan, od 19,30 časova, biće odigrane u hali Strelište u Pančevu u subotu 18. maja 2013. Finalna utakmica je na programu u nedelju 19. maja 2013. u 17,00 časova uz direktan TV prenos na RTS.