XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Šampioni dobili jasenove

BEOGRAD, 17. maj (Info centar).- Alisa Marić ministar omladine i sporta prisustvovala je svečanom činu sadnje jasena u čast uspeha srpskih sportista, u „Parku šampiona“ Zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku.

Sadnice su posadili olimpijska šampionka Milica Mandić i šampion Evrope u atletici Asmir Kolašinac, dok je selektor reprezentacije Srbije u streljaštvu Goran Maksimović zasadio jasen umesto ćerke Ivane Maksimović i Andrije Zlatića.

-Kao što drvo, koje je simbol zdravlja, oplemenjuje prostor, tako i sport oplemenjuje ljude. Ove sadnice podsećaće nas na vaše velike uspehe koje ste ostvarili i na koje smo ponosni - rekla je Alisa Marić, istakavši da ova akcija na pravi način pokazuje kako se cene rad i trud sportista ali i da se njihovi uspesi nikada neće zaboraviti. –Želim, takođe, da ovaj park bude što gušći.

„Park šampiona“ Zavoda za sport i medicinu sporta zasađen je u čast velikih uspeha srpskih sportista, kao simbol večnog trajanja njihovih medalja. Direktor Jasminko Pozderac čestitao je sportistima na uspesima koje su do sada ostvarivali i poželeo im uspeh i u budućnosti, a pre svega dobro zdravlje.

Posle sadnje jasena, olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić naglasila je da je današnji događaj potvrda da se trud sportista neće zaboraviti, dok je Asmir Kolašinac rekao da je za njega ovo izuzetno važan trenutak, jer drvo jasena predstavlja simbol večnog trajanja.

U „Parku šampiona“ sadnice su do sada dobili vaterpolo reprezentacija Srbije i ženska i muška odbojkaška selekcija.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise