XS
SM
MD
LG

Inđija u potrazi za talentima

Inđijski Gradski stadion bio je poprište zanimljive fudbalske manifestacije. Utakmica najmladjih aktera Indjije i beščanskog Hajduka bila je povod da se na jedan popularan način otpočne akcija kojom inđijski prvoligaš želi da ostvari dalju popularizaciju i omasovljenje fudbalskog sporta u ovoj sredini sa bogatom fudbalskom tradicijom.

Godinama je Inđija nosilac razvoja fudbalskog sporta u sremskoj regiji. Rezultati predanog stručnog rada nisu zanemarljivi. Škola fudbala inđijskog prvoligaša iznedrila je mnoge talente koji su ostavili dubok trag u klupskim analima. Mnogi su u potrazi za afirmacijom fudbalsku sreću kasnije potražili u većim fudbalskim centrima. Nije mali broj onih koji su ostvarili i značajnu internacionalnu karijeru. Sa ponosom su svuda isticali da su ponikli u Inđiji. 

Svesni potencijala kojim raspolažu Inđijci su rešili da se još ozbiljnije posvete radu fudbalske škole.

„Intenziviraćemo rad sa najmlađima kako bismo odatle mogli da crpimo što je moguće više kadrova za dalji razvoj svih klupskih selekcija. Postigli smo u proteklom periodu zapažene rezultate, to niko ne spori. Želimo da oni budu još ubedljiviji. Nastojaćemo stoga da učinimo još značajniji napor. Bez dobro organizovane škole fudbala nema prosperiteta. Spadamo u red klubova koji stvaraju kadrove. Neophodan je ipak veći i ambiciozniji zahvat na tom planu. Posedujemo solidne infrastrukturne uslove. Unapredili smo stručno pedagoški rad angažovanjem mladih, školovanih trenera. Sve su ovo neophodne pretpostavke za uspešniji rad i rezultate koje s pravom očekujemo. Utakmicom mladjih pionira načinili smo prvi korak ka popularizaciji i omasovljenju rada naše fudbalske škole. Ovakvih manifestacija biće mnogo više. Već u avgustu organizovaćemo „Turnir prijateljstva„ uz učešće najmadjih fudbalera sa prostora bivše SFRJ sa željom da ovakva manifestacija poprimi tradicionalni karakter“ istakao je Milorad Grbić, direktor omladinsko-pionirske škole Inđije. 

O omasovljenju rada ali i podizanju nivoa kvaliteta pohvalno se izrazio Zoran Govedarica, šef stručnog štaba inđijskog prvoligaša. 

„Ovo je temelj uspešnosti. Bez dobro organizovane škole fudbala nema ni odgovarajućih rezultata. Svi vrlo dobro znamo koliko je skupo dovodjenje afirmisanih fudbalera iz drugih sredina. Zbog toga je itekao vredna ovakva orijentacija. Inđija je i do sada imala zapaženih rezultata u radu. Ovo je početak jednog još ozbiljnijeg pristupa. Ovakva orijentacija je dugotrajniji ali sigurniji put do uspeha. Vreme će pokazati da Klub ide u dobrom pravcu„ naglasio je Zoran Govedarica.

Goran Magdić, do skora standardni prvotimac Indjije, prihvatio se rada sa najmladjima. Sa puno elana, strpljenja i taktičnosti prionuo je poslu a prvi rezultati već su vidljivi.

„Priča sa školom fudbala traje tri godine. Imali smo ranije mali zaostatak u radu sa najmladjima. Povinujući se zakonitostima razvoja fudbalskog sporta prihvatili smo kao realnost potrebu da snizimo starosnu granicu i uključimo u kontinuirani rad i one najmladje. Za protekle tri godine ostvarili smo značajan pomak. Podstaknuti dosadašnjim rezultatima rešili smo da se još ozbiljnije posvetimo ovom radu. Imaćemo u tom cilju bezbroj akcija na popularizaciji. Želja nam je omasovljenje ali i podizanje nivoa stručno-pedagoškog rada. Uslovi za ovakav poduhvat postoje. Nastojaćemo da ih na odgovarajući način iskoristimo„ bile su reči Gorana Magdića nakon završetka utakmice njegovih izabranika protiv vršnjaka iz Beške.

Utakmica u kojoj je rezultat bio manje bitan obilovala je uzbudljivim situacijama pred oba gola. Pokazalo se na delu da na ovim prostorima ima fudbalskog potencijala, talenata koje treba stalno otkrivati, fudbalskih dragulja koje valja brusiti. Uz odgovarajuće uslove i stručan rad za budućnost fudbala u Inđiji ne treba strepeti. 

 


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31