XS
SM
MD
LG

Valjevo na nogama - stiže šampion Partizan !

 

Kneževi sa Kolubare ne prete crno belima ali silno žele da pred prepunim gledalištem pokažu da mogu da se nosi sa šampionima.

Valjevo je uoči Uskrsa na nogama. Duh košarkaških uspeha iz prošlosti ponovo se vije  nad  gradom na Kolubari. Valjevci posle skoro četiri decenije večeras(19,30) imaju  priliku  da u najspektakularnijem   meču   novog milenijuma pozdrave  najbolju ekipu u regionu, šampiona Partizana.

Valjevci su uvereni da će ovaj Metalac kao  onaj stari  prevođen Lukom Stančićem i Dragoljubom Pljakićem, braćom Kovačević, Kecojevićem, Đurićem, Ilićem, Stevanovićem, Počekom, Đuricom, Ružičićem, Pantovićem...  moći da pobedi kao nekad, velikog Partizana sa Žeravicom, Kićanovićem i Dalipagićem i ostalim velikanima tog vremena, i danas moćne šampione sa novom generacijiom asova.

Ovoga puta za „nemoguću misiju će biti zadužen  Vladimir Đokić,  koliko moćan da napravi čudo neviđeno, i konaćno u novom milenijumu donese nedosanjanu radost, znaće se koji sat pre najradosnijeg hrišanskog   praznika Uskrsa.

Partizan je najveći, a najboljima se ne preti. Jednostavno  sa Duškom Vujoševićem, Sašom Pavlovićem, Bogdanovićem, ,Betransom, Lovernjom crno beli su apsolutni favoriti- ne ustručava se da odmah istakne trener Vladimir  Đokić, poslovođa u  jednoj od brojnih šampionskih  generacija crno belih, te 1998. moćne   da eliminiše  velikane poput Olimpijakosa i CSKA, i stigne do  fajnal fora u Barseloni.  

-Biće nam za nijansu lakše jer Partizan nema brze četvorke i petice koje se otvaraju za tri poena, što nam daje mogućnost da odbranimo perimetar. Partizan igra najčvršću i najsnažniju odbranu, svi trče, izuzetni su skakači. Neće biti nekih specijanih taktičkih zadataka. Osnovni cilj će biti da pokušamo da zaustavimo Bogdanovića i Bertansa, Pavlovića kao najveće ime. Ako im odgovorimo hrabrošću, odlučnošću,  snagom i brzinom, kako bi  uspostavili  ravnotežu u skoku,  motiva će uvek biti, biće to jedna lepa i izezetno  kvalitetna utakmica.

Pet visokih  igrača Partizan ima  na najčešće osporavanoj poziciji pet.    

-Ne slažem se da Partizan nema kvalitetne centre. Imaju sjajne igrače  u rotaciji na petici. Evidenat je njihov svakodnevni napredak, i nisu slučajno u reprezentaciji.

Partizan u novom milenijumu ne zna za poraz u  Valjevu, i svaku utakmicu igra  maksimalno.

-Jako ozbiljno shvataju teren u Valjevu i Metalac. Za razliku od utakmice u Čačku gde su iz autobusa bez Vujoševića, Betransa i Gagića  izašli na teren, došli su sinoć u najjačem sastavu. Imaće    trenig uoči utakmice u našoj dvorani. Moramo se spremiti da im odgovorimo i fizički i mentalno. Izvućićemo poslednji atom snage,  želje i energije da probamo da ih konačno u novom milenijumu iznenadimo. Vremena za oporavak će biti dovoljno, čak 10 dana.

U nasleđenom sastavu Metalca utisak je da nema  dovoljan broj igra u rotaciji?

- Jedan od manjih problema je zatečen neprofesionalni odnos pojedinaca, i dekoncetracija  kada uđu u igru. Trening  je mesto  gde svako ima priliku da se nametne i dobije šansu na utakmici .Većina momaka su vrhunski profesionalci što me posebno raduje. Metalac ima vrhunske uslove za rad, i sve obaveze ispunjava na vreme. Jednostavno uslovi su fenomenalni.

Meč u Kragujevcu je pokazao da Metralac i pored poraza ima j tim sa mentalitetom i karakterom pobednika.

- Posle sjajne partije i pobede protiv izuzetnog rivala kao što je Mege stigao nas je umor. Za žestok ritam  igranja sreda, subota, sreda moramo imati 12 pravih igrača, a pitanje je  i dalje, čime zapravo raspolažemo. Dva najzvučnija pojačanja nisu ponovila igru protiv Mege u  Kragujevcu. Naš  rival je  odlično pripremio meču. Ništa nije alarmantno Ešton je tek stigao, dobro radi pozitivan je i po vokaciji je pobednik. Popoviću treba vreme da uđe u ritam. Ne sumnjam da će večeras bit pravi.

Dujkovića nema  od Železnika u timu.

-Marko Dujković je  svoj odnos  prema obavezama  promenio posle Mege. Biće nagrađen i u 12 je protiv Partizana.   

Poslednjih godina publika  u Valjevu  je sticajem svakojakih okolonosti  uglavnom  bila više naklonjena Partizanu nego Metalcu,

-Kad sami igrao u Subotici i kada smo pobeđivali Partizana, svi su navijali za Spartak. Želim da tako bude i večeras u Valjevu, da svi budu uz Metalac. Bude li tako, i Partizan odnese bodove  u paklenoj atmosferi kao što je nekada bila u hali sportova „15.septembar“,  svaka im čast.

Poruka za navijače Metalca.

Obećavam da ih nećemo razočarati. Dođite i podržite nas.  Uživaćemo svi-zaključio je Vladimir Đokić, toliko uvažen u srtpkoj košarci da je upči Uskrsa posle dve medalje osvojene lane na Univerzijadi, i Mediternaski igraama dobio ponudu da vodi kedetsku  reprezenaciju Srbije.

 Za okršaj sa moćnim  Partizanom interesovanje je prevazišlo sva očekivanja. I pored  direktnih radio i tv prenosa Arena sa 10.000 mesta bila premala da sve koji bi želeli da vide meč decenije u gradu na Kolubari.

Specijani gosti  Metalac Farkakoma na utakmici sa Partizan NIS-om biće  biće rukometaši Metalca od pre dve večeri i zvanično superligaše.  

MEČ VISOKOG RIZIKA !

Okršaj u Valjevu  komesar za bezbednost Košarkaškog saveza Srbije je proglasio  za sportsku priredbu povišenog rizika. Iz valjevske policije stiglo je upozorenje organizatoru KK Metalac –Farmakom i vlasnicma ugostiteljskih objekata u neposrednoj blizini hale sportova „15.sepetmbar“ na obavezu poštovanja odredbi Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Policija će snimati učesnike zbog  opasnosti da prilikom meča bude  ugroženi životi i zdravlja ljudi i imovina.

Popović, Čakarević i Aleksić večeras aduti Metalca, orni za crno bele šampione


14 .kolo Superliga
Borac Mozzart Sport 81 : 83 Radnički
Mega Vizura 82 : 92 Partizan NIS
FMP 76 : 61 Crnokosa
Crvena zvezda Telekom 90 : 53 Metalac Farmakom
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 14 13 1 27
2 Crvena zvezda Telekom 14 11 3 25
3 Mega Vizura 14 9 5 23
4 Radnički 14 8 6 22
5 FMP 14 5 9 19
6 Metalac Farmakom 14 4 10 18
7 Crnokosa 14 3 11 17
8 Borac Mozzart Sport 14 3 11 17