XS
SM
MD
LG

Vlasina 2014: Moravac ORION - Borac (Čačak) 1:1 - penalima 3:2

TURNIR VLASINA 2014. - POLUFINALE

MORAVAC ORION - BORAC (ČAČAK) 1:1 - penalima 3:2

Strelci: 0:1 Djenić u 32., 1:1 Rajković u 67. minutu iz jedanaesterca. Strelci iz jedanesteraca: Stanković, Cekić i Stamenković (Moravac ORION), Djerić, D. Živković (Borac) - Vlasinsko jezero, gledalaca: 400, sudija: Predrag Milenković (Leskovac).

MORAVAC ORION: Mitrović, Cekić, Petrović, Stefan Marković, Ćirić, Rajković, Kostić, Milić, Čokić, Ljubisavljević, N. Stefanović, Igrali su i: M. Mladenović, Regojević, Stamenković, V. Stefanović, Saša Marković, Kostadinov, M. Stanković.

BORAC (ČAČAK): Petrić, Boranijašević, Gojković, Obradović, Drašković, Mutavdžić, Jovančić, Nikolić, Babić, Stojanović, Djenić. Igrali su i: Zoćević, D. Živković, Maslać, Djerić, Jeftović, Matović.

Fudbaleri Moravac ORIONA prvi su finalista medjunarodnog turnira "Vlasina 2014". Fidbaleri novog prvoligaša su bili sigurniji i precizniji da bele tačke i na kraju zasluženo izborili plasman u finale ovog prestižnog turnira.

Prvo poluvreme donelo je izjednačenu igru. bez ozbiljnijih prilika pred oba gola. Opasnost za golmane dolazila je tek posle prekida. Iz jedne takve situacije Čačani su postigli gol. U 32. minutu Djenić je izvep slobodan udaraca iskosa sa desne strane, lopta je doletela u srce šesnaesterca gde je najprisebniji bio Djenić i sa 8-9 metara preciznim udarcem glavom matirao golmana Mitrovića.

Mrštančani su tada krenuli u ofanzivu, a u 37. minutu zapretio je Nikola Stefanović iz slobodnog udarca sa 20-ak metara, ali je golman Petrović bio na visini zadatka.

Drugo poluvreme donelo je bolju igru Moravac ORIONA, a na izjednačenje se čekalo do 67. minuta. U šesnaestercu Borva oboren je kapiten Vladica Cekić, a za sudiju Milenkovića nije bilo dileme da je u pitanju prekršaj za najstrožu kaznu. Siguran sa bele tačke bio je Rajković i doneo izjednačenje svom timu i najavio dramatičnu završnicu.

U 71. minutu posle akcije Kostadinova i V. Stefanovića, u odličnoj prilici bio je Vladica Cekić, ali je jedan od odbrambenih igrača Borca u poslednjem trenutku sprečio loptu da završi u mreži. Minut kasnije brz kontranapad Čačana, Djerić je izašao sam pred golmana Mladenovića, ali je mladi čuvar mreže Moravac ORION izašo kao pobednik iz ovog duela.

Po propozicijama turnira, pristupilo se izvodjenju jedanaesteraca kako bi se odlučio pobednik i prvi finalista turnira Vlasina 2014. Golmani Mladenović i Petrić po dva puta su odbranili udarce sa bele tačke, a po jednom su igrači Moravac ORIONA i Borca pogodili stativu. U 6. seriji siguran sa bele tačke bio je Marko Stamenković, dok je udarac Djenića zaustavila stativa.

Na kraju zaslužen trijumf i radost fudbalera Moravac ORIONA koji su i treču utakmicu sa superligašem odigrali nerešeno i najavili nastavak serije uspeha iz prethodnih sezona.

Moravac ORION i treći put igrao nerešeno sa superligašem