XS
SM
MD
LG

MFL Sombor: Ubedljivi šikarčani kraj pruge OFK Metalac - OFK Šikara 0:4

Premijerna utakmica u okviru prvog kola Međuopštinske lige, koja je odigrana na renoviranom igralištu kraj pruge u Somboru , u kojoj su se sastali stari znanci, domaći OFK Metalac i gosti iz Šikare, sasvim zasluženo je pripala ekipi iz izletničke šume, koji su svojim domaćinima održali lekciju i dali četiri gola. Divan ambijent i lepo vreme išli su na ruku akterima gradskog derbija, koji su se borbenom igrom i zalaganjem u lepom svetlu predstavili publici, koja je bila u lepom broju na ovoj utakmici.

Početak i nije najavljivao ovakav ishod na kraju, jer je domaćin važio za favorita, ali prema svemu prikazanom šikarčani su u svemu nadigrali četu trenera Eleza, i sasvim zasluženo odneli bodove u Šikaru. Kada su stvari legle na svoje mesto, i igrači zauzeli pozicije koje su im treneri postavili kao zadatke pred ovaj meč, gostujući tim je počeo da realizuje svoj plan. U 19. minutu, prodor po desnoj strani i istrčavanje golmana Curnovića, iskoristio je Petroniujević i rezantnim udarcem pogodio suprotni ugao gola domaćih, što je bilo 0:1. Isti igrač je pet minuta kasnije , ali ovoga puta sa leve strane, udvostručio prednost gostiju. Nastavak utakmice u drugom poluvremenu bio je u znaku dobre igre igrača iz čete trenera Blaška Milojeva, i već u 10. minutu nastavka dolaze do trostruke prednosti,a realizator je bio usamljeni centarfor gostiju, Delija ,kod prijema lopte ,i nije mu bilo teško da primora Curnovića na kapitulaciju.Stečenom prednosti od tri gola razlike, gosti kao da nisu bili zadovoljni, pa su do kraja realizovali jedan dug napad i iz tri pokušaja, rezervista Mandić je u 78 minutu stavio tačku na pobedu od 0:4.

Utakmica je bila fer i korektna, ponašanje aktera za primer, pa na kraju i suđenje nije iskakalo iz toga konteksta, jer je Zeljković i Crvenke , kao glavni sudija , sa svojim pomoćnicima Boškovićem i Milanovićem iz Sombora, dobro obavio svoj posao.

Trener domaćina , Nikola-Nino Elez, kratko je prokomentarisao današnji derbi prvoga kola . Protivnik nas je nadigrao u svim elementima igre, i čestitam im na tome, a moji fudbaleri bi trebalo sad da izvuku pouku iz ovoga meča, tako da nam se ovo više ne ponovi

MFL SOMBOR  OFK METALAC- OFK ŠIKARA  0:4 (0:2)

Sombor, 31. avgust 2014 godine. Igralište kraj prige u Somboru. Gledalaca 150. Sudija Zeljković (Crvenka). Pomoćnici Bošković i Milanović (obojica Sombor) Delegat : Josip Koberski (Sombor) Strelci : Petronijević u 19 i 24 , Delija u 55 i Mandić u 78 za OFK Šikaru. Žuti kartoni : Curnić (OFK Metalac) , a Petreš, Rančić, Pejin i Delija za OFK Šikaru. Crveni kartona nije bilo. Igrač utakmice Petronijević (Ofk Šikara)

OFK METALAC : Curnović, Mileković, Pačirski (Jukić), Kljajić (Bogunović), Elez, Curnić, Mulalić, Blagojević, Šantor i Kovačević (Miljić)

OFK Šikara :Serenčeš, Šimon,Petreš, Stevanović, Rančić, Antičević, Pejin, Žakić (Mišković), Delija( Obradović), Bačić i Petronijević( Mandić)

Lepo je bilo videti nove tribine i lepu posetu navijača na derbiju

Goman domaćih, Curnović interveniše u svom prostoru

Jedna od retkih šansi domaćina pred golom Serenčeša

Četvrti gol na utakmici, strelac rezervista šikarčana, Mandić


Jedinstvo 1947 4 : 1 Crvenka
OFK Metalac 0 : 4 OFK Šikara
Jedinstvo (R) 1 : 1 Partizan
Dinamo 3 : 2 Rastina 1918
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Šikara 1 1 0 0 3
2 Jedinstvo 1947 1 1 0 0 3
3 Dinamo 1 1 0 0 3
4 Jedinstvo (R) 1 0 1 0 1
5 Partizan 1 0 1 0 1
6 Radnički 1918 0 0 0 0 0
7 Aleksa Šantić 0 0 0 0 0
8 Rastina 1918 1 0 0 1 0
9 Crvenka 1 0 0 1 0
10 OFK Metalac 1 0 0 1 0