XS
SM
MD
LG

"Umišljeni" i dalje rasprodaju ugled Radničkog!

Očekivani bodovi nisu osvojeni. Mladi i poletni tim Sindelića uspeo je da se suprodstavi kandidatu za visok plasman u kojem i u ovom meču nije bilo dovoljno fudbalera za koje se moglo reći da s pravom nose "beli" dres. Pojedinci više ne pružaju očekivano, valjda su im tolike moći, drugi očigledno sporo ulaze u potrebnu formu, dok su ostali, kako ko, ispoljavali slabosti onda kada se očekivalo da će odigrati dobro, s obzirom da se i dalje veruje u njihove vrednosti. Radnički je, nesumnjivo  bolji tim od Sindjelića! To , medjutim, nije bilo dovoljno. To “bolji” trebalo je i dokazati  zalaganjem, organizovanom igrom i nadasve postizanjem golova. U Radničkom u ovoj sezoni, kao da nema igrača, koji se snalazi u poziciji kada treba realizovati priliku pred protivničkim golom. Uz to, fudbaleri od imena, ne opravdavaju svoj raniji rejting i igraju ispod mogućnosti. Njima ni Murinjo ne bi pomogao!!!Naprosto, u ovom trenutku u Radničkom, a posebno u ovom meču, bilo je premalo igrača da bi se savladao , skromni po igri, ali nadasve borbeni , simpatični niški tim. Čak sedam startera bilo je ispod 19 godina!!!

Takvu ekipu Radnički nije uspeo da savlada!

Analize treba uraditi što pre. Obično se lome kola na trenerima i to je uvek bilo najlakše. Ima, tu medjutim, i drugih pitanja. Politika “oslanjanja na sopstvene snage” štednja  ”na svim nivoima” uticala je, da recimo Radan i Dinamo , po mestima u timu, naprave bolji posao pre početka prvenstva. “Naša deca” kako ih zovu, jesu talentovana, ali u borbu za visok plasman idu samo iskusni, prekaljeni, provereni fudbaleri. Radnički tu nije završio posao do kraja!

No, nema razloga za paniku, ima za ozbiljnost, razgovore, ima i za samokritičnost kada su u pitanju neki od igrača koji još uvek misle da se može igrati “na minuli rad”! I tako do januara, a onda, “presaviti tabak” nekima organizovati oproštajne utakmice, neke bolje pripremiti i popuniti mesta na pozicijama gde mora više!

Meč kraj “pirotske pruge” došao je kao poslednja opomena. Osvojen je bod, premalo, ali, neka je i dovoljno da rivali previše ne  odmaknu. Za veća dela potrebno je i vreme, ali i hrabrije, konkretnije odluke!

 

Svaka utakmica za bodove ima svoje vrednosti i karakteristike. Medjutim, s obzirom na rivalitet, svaki dolazak pirotskog Radničkog u Niš, izaziva posebno interesovanje i stvara posebnu atmosferu. ,,Beli,, nisu uspeli protiv Car Konstantina, poraženi su minimalnim rezultatom. Da li će drugo gostovanje biti uspešnije? Radnički je u ovom prvenstvu ne samo bolje plasiran od Sindjelića, već i  slovi kao  kandidat za najviši vrh. Dakle, ako je suditi po ambicijama, onda treba očekivati pirotsku pobedu kraj, “pirotske pruge”! U fudbalu , medjutim, favoriti  uvek ne pobedjuju!

radnicki

Prvo poluvreme,od starta pripada Piroćancima,domaći se brane sa osmoricom fudbalera. Pokušali su Dimitrov,Mančić,Stefanović, Spasić ali su  promašivali, golman je odlično intervenisao. Prvi udarac ka golu Stefanovića,domaći su uputili u 37.minutu. Žute kartone dobili su Stojković i Ivanov. U poslednjih pet minuta domaći su se oslobodili pritiska i u dva navrata pokušali da ugroze Stefanovića,bez uspeha. Kraj prvog poluvremena.Problem koji je evidentan  fudbaleri Radničkog teško postižu golove.

 

U nastavku,domaći nešto otvoreniji,da li je to prilika za goste.Nema, medjutim i dalje efikasne igre pred golom Nišlija. Đorđević je ušao umesto Todorovića. Vreme nije saveznik Piroćanca.Još 15. minuta do kraja.Domaći su čak u nekim trenucima opasniji .Filip Djirdjević dobija žuti karton.Domaći half Tošić u 75.minutu šutira koji santimetar kraj gola. Radnički nema igru za dobru priliku.Mnogo grešaka ,u završnici ponekad bez koncentracije,neki čak i početnički. Konačno dobar udarac Željka Dimitrova u 76.minutu,pored desne stative.

Domaći sve borbeniji,Piroćanci nervozniji.Pritisak ka golu Sindjelića.Radnički kao da nema igrača koji može da pogodi gol.Spasić šutira visoko preko prečke.

Malo je vremena ostalo.Nepunih pet minuta.Domaći zadovoljni bodom zadržavaju igru,leže,prave prekršaje.Još jedna izmena da prodje vreme.Sa tri udaraca u okvir gola ne osvajaju se bodovi. Igra bez igre u završnici. Nekadašnji golgeter Marko Mančić nije jednom šutnuo u okvir gola! 

 

Srpska liga Istok 7.kolo - Niš: Sindjelić: Radnički Pirot 0:0

Sudija Marko Jovanović (Leskoavac)

Radnički  Stefanović-, Stojković 6, Nikolić 7, Ivanov 7, B.Mančić 6, Stamenković 6, Spasić 6, Ristov 6, Todorović 5(Djordjević 6), Dimitrov 6, M.Mančić 5. Rezerve:  Ilić,Gajić, Davidović, Petrov, Vlajković, Djordjević i Ćirić.


Radnički (S) 2 : 1 Ozren
Kopaonik 0 : 1 Đerdap
Car Konstantin 3 : 3 Timok
Radan 2 : 1 OFK Bor
Tabane 1970 2 : 0 Trstenik PPT
Dinamo 1 : 0 Timočanin
Sinđelić 0 : 0 Radnički (P)
Hajduk Veljko 0 : 2 Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radan 7 5 2 0 17
2 Dinamo 7 5 1 1 16
3 Timok 7 4 2 1 14
4 OFK Bor 7 4 1 2 13
5 Trstenik PPT 7 4 1 2 13
6 Radnički (P) 7 3 3 1 12
7 Timočanin 7 4 0 3 12
8 Sloga 7 3 2 2 11
9 Car Konstantin 7 3 1 3 10
10 Tabane 1970 7 3 0 4 9
11 Ozren 7 3 0 4 9
12 Đerdap 7 3 0 4 9
13 Kopaonik 7 1 2 4 5
14 Sinđelić 7 1 2 4 5
15 Radnički (S) 7 1 1 5 4
16 Hajduk Veljko 7 0 0 7 0