XS
SM
MD
LG

Bački Monoštor: KK Dunav 2014 iz Apatina pobednik prvog Bodrog Basket Kupa

Protekle nedelje, u sali Osnovne Škole u Bačkom Monoštoru održan je prvi "Bodrog Basket Kup", kjeg su , povodom dvogodišnjice postojanja košarkaškog kluba u Bačkom Monoštoru, organizovali aktivisti ovoga mladog kluba u selu na domak Sombora. Blizu šezdesetak dečaka i devojčica, svrstani u četiri košarkaške škole iz Sombora, Apatina i mesta domaćina, uzelo je učešće na turniru mlađih pionira, rođenih 2003 godine i kasnije. U prvoj utakmici turnira KK Basket Plus iz Sombora savladao je ekipu domaćina sa 45:16, a na ovoj utakmici se istakao igrač somborske ekipe Mihajlo Stolić, koji je postigao 13 koševa. U drugoj polufinalnoj utakmici , KK Dunav 2014 iz Apatina je pobedio ekipu devojčica KK SO-KOŠ iz Sombora sa 52:16. Nikola Damjanović i Aleksandar Egerc bili su najuspešniji kod pobednika. 

U borbi za treće mesto KK Bački Monoštor je savladao ŽKK SO-KOŠ sa 15: 5,a najviše koševa je dao Miodrag Kolar kod ekipe pobednika,a svih pet koševa za poaržene je dala Violeta Vajgand. U utakmici finala dečaci KK Dunav 2014 su porazili ekipu KK Basket Plus sa 35:21. I u ovom meču najviše koševa je postigao Nikola Damjanović iz pobedničke ekipe

Učesnici turnira su pored utakmica, svoje košarkaško znanje, pokazali i u takmičarskim igrama. Neprikosnoveni u sve tri igre, bili su igrači Basket Plus-a, i osvojili prva mesta. U štafetnom vođenju, najbolji su bili Mihajlo Stolić, Vuk Radojčić i Vladimir Josić. U šutevima "1-2" najbolji je bio Igor Medić, a potom Luka Beretić i Vladimir Josić. Najbolji u slobodnim bacanjima je bio Mihajlo Stolić.

Na kraju turnira, Predrag Šuput, nekadašnji igrač Partizana i Brose basketa, a sada presednik kluba u Apatinu, podelio je najboljima diplome, medalje i pehare , a svi zajedno su složni u oceni da je ovaj Bodrog Basket Kup uspeo, i da će se i dogodine ponovo svi naći na parketu u sali OŠ, na drugom turniru, koji ima uslove da postane tradicionalni.

Zajednički snimak učesnika I Bodrog Basket kupa u Bačkom Monoštoru

Detalj sa utakmice ŽKK SO-KOŠ i KK Dunav 2014 Apatin

Pobednici I Bodrog Basket Kupa , ekipa KK Dunav 2014 iz Apatina

Somborski KK Basket Plus zauzeo je drugo mesto na turniru

Jedina ekipa devojčica, ŽKK So-koš iz Sombora

Treće mesto za ekipu domaćina, KK Bački Monoštor

 Snimci : Ivan Janković