XS
SM
MD
LG

KK Sloga: Počinju izazovi i u Juniorskoj ligi Srbiji

Košarkaši Sloge nakon dva početna poraza u subotu dočekuju trenutnog lidera na tabeli, ekipu Spartaka. Pobeda je imperativ, igra se pred domaćom publikom, a o tome kakva je situacija u Slogi i šta je očekuje, govori mladi organizator igre „belih“, Stefan Igrutinović.

Bez pobede je Sloga u prve dve utakmice, pa da li ste se nadali boljem startu sezone?

- Slabo smo počeli, ali očekujemo da će se rezultati popraviti u narednom periodu. Ekipa je promenjena u odnosu na prošlu sezonu, sa puno mladih igrača, ali mislim da će sve ići na bolje jer treniramo sve jače i jače. Na to treba dodati da u Kraljevu nikome nije lako igrati jer postoji velika odgovornost.

Kao što si rekao, u timu Sloge je nekoliko juniora, koji sigurno imaju lepu budućnost pred sobom. Ti si sa svega 17 godina ušao u prvi tim, za sada si bez minutaže, pa da li je očekuješ u nastavku prvenstva?

- Što se tiče mene, ja sam svestan da sam još uvek mlad za neku značajnu ulogu u timu. Treniram svom snagom pa ćemo videti, biće kako trener odluči. Ali iako ne igram, prezadovoljan sam pažnjom koju dobijam od strane trenera i svojih iskusnijih saigrača što će mi sigurno pomoći u mom daljem napretku. Naravno, ako dobijem šansu, trudiću se da tu minutažu iskoristim na najbolji mogući način.

Sledi meč sa Spartakom koji je pokazao kvalitet u prva dva kola. Može li Sloga do pobede pred svojim navijačima i kako teku pripreme za meč?

- Spartak je dobra ekipa, ali mi idemo na pobedu pred svojim navijačima koji to sigurno očekuju. Radimo puno na pripremi utakmice, trener nas je upoznao sa njihovim stilom igre, i mislim da je došlo vreme da se dobije utakmica.

Ovog vikenda kreće i Juniorska liga, koja je ove godine ima drugačiji sistem takmičenja, odnosno ekipe su podeljene u dve grupe. Šta ti, kao jedan od nosioca igre Sloge, očekuješ od ovog takmičenja?

- Očekivanja su zaista velika. Nas četvorica treniramo sa prvim timom, i na nama je da juniorsku sezonu iznesemo u najboljem svetlu, naravno uz pomoć ostalih. Cilj je da budemo među prve 4 ekipe u grupi, i tako se plasiramo među najboljih osam ekipa u državi.

Ti si jedan od mlađih igrača i u juniorskoj konkurenciji s obzirom da si godinu dana mlađi od većine igrača. Da li vidiš kao problem to što stalno igraš protiv starijih?

- U ovoj konkurenciji ja imam priliku da držim loptu kod sebe i da ja odlučujem, što je bolje nego da gledam sa strane. Tako da mi nije problem, smatram da mi je i ovo takmičenje prilika da napredujem i steknem ono što je potrebno za igranje na najvišem nivou.

Prvi tim Sloge svoju utakmicu igra u subotu od 19:30 u kraljevačkoj Hali sportova i biće oslabljen neigranjem Milana Trtića koji je povredio petu, dok juniori Sloge svoje takmičenje započinju gostovanjem ekipi Slodes iz Beograda.