XS
SM
MD
LG

Optimizam Nemanje Belića pred utakmicu Donji Srem - Spartak

 

Strpljivo do bodova

   Nemanja Belić, jedan od najstandardnijih prvotimaca Donjeg Srema u prethodnoj sezoni i po opštem mišljenju, među boljim golmanima u superligaškom društvu, nastavlja s dobrim partijama i u ovom prvenstvu. Nije ga bilo jedno vreme, ali, ustalio se u prvoj postavi. Za razgovor je uvek dostupan i raspoložen.

   Uvodno pitanje nije potrebno i „Belka“sam počinje.

   - Očekuje nas jako teška utakmica protiv Spartaka, koji je u dosadašnjem delu prvenstva pokazao veoma kvalitetne partije - jasno je Beliću - S' obzirom da ih je napustilo nekoliko igrača, koji su prošle godine izneli najveci teret,malo ko je očekivao da će uspeti da prave ovakve rezultate. Mi izlazimo iz jednog ciklusa teških utakmica, u kojima smo se dosta potrošili i na svu sreću uspeli da uzmemo tri boda protiv Vojvodine. Stigli su kao nagrada za odlične partije protiv Crvene zvezde i Jagodine, gde su nas neki sitni detalji i nedostatak sreće sprečili da sakupimo bar još neki bod. Prijala nam je pauza da se malo osvežimo posle tog niza jakih utakmica i sve misli su sada usmerene ka ekipi Spartaka, kako bi potvrdili rezultat iz Novog Sada. Neće biti ni malo lako, jer, znamo da Subotičani igraju sa puno samopouzdanja, imaju dobar defanzivni blok i znaju da igraju na rezultat. Mi ne smemo da srljamo: treba strpljivo da igramo i ako ponovimo igre iz prethodne tri utakmice ne bi trebalo da brinemo za bodove .Posebnu pažnju treba obratiti na Milića i Mrkelu, kao i Lukića koji je bio kod nas i svi znamo da je fenomenalan igrač.U nasim redovima smo svi spremni da pružimo maksimum i jos jednu dobru partiju izuzev Stanisavljevica koji ima kartone. Vraca Beljić, koji je “očistio” kartone u Novom Sadu. Imamo sjajnu priliku da napravimo bolji rezultat u jesenjem delu nego prethodne dve godine, kada smo imali 15,odn. i 14 bodova posle prvog dela prvenstva.Sada smo vec na “koti 14” i nadam se da ćemo već posle ove utakmice popraviti ućinak.

   Kako ocenjujete lični učinak u dosadašnjem delu sezone?

- Što se tiče mojih partija, sigurno da mogu biti bolje, ali, nisam branio jedno vreme. Polako dolaze stvari na svoje mesto i iz utakmice u utakmicu biću sve sigurniji.

 

 

Belić interveniše ispred Stojanovića (Vojvodina)