XS
SM
MD
LG

Radnički zaslužuje bolje mesto

Fudbaleri kragujevačkog superligaša Radničkog završili su jesenju polusezonu porazom i na začelju tabele, ali su u meču sa Vojvodinom ostavili bolji utisak nego u prethodnim utakmicama. Iako su gosti u nedelju na stadionu „Čika Dača“ vodili sa 2:0, fudbaleri Radničkog nisu se predavali. Borili su se i uspeli, posle duge „suše“ da prirede ljubiteljima fudbala u Kragujevcu da vide i golove. Protiv veoma raspoložene i podmlađene Vojvodine postigli su tri gola, koliko na prethodnih 14 utakmica, što se odavno nije desilo. Imali su malo i sreće, jer im je kod drugog pogotka „pomogao“ i protivnički igrač Ivanić, koji zatresao sopstvenu mrežu, ali i dva puta pogodio i gol Radničkog 1923.

Kragujevčani, ipak, nisu uspeli da sačuvaju nerešen rezultat (Foto: Šumadijapress)

Fudbaleri kragujevačkog superligaša su na odmoru i okupiće se 2. januara, jer već krajem februara počinje prolećni deo prvenstva, u kojem će voditi grčevitu borbu za opstanak. Po završetku utakmice sa Vojvodinom zabeležili smo utiske dvojice strelaca za kragujevački tim. To su Lazar Arsić i Luka Tiodorović.

Lazar Arsić postigao prvi gol za Radnički na stadionu „Čika Dača“ (Foto: M. Jovičić)U 41. minutu, nedeljne utakmice sa Novosađanima, kod rezultata 2:0 za protivnika, Arsić u ulozi ofanzivnog veznog igrača, vratio je nadu Kragujevčanima da mogu do izjednačenja. Ušao je sa leve strane u kazneni prostor Vojvodine, prošao kroz odbranu i kada mu je golman pošao u susret zaobošao i njega i loptu poslao u mrežu. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu Radničkog 1923, ali i prvenac u ovoj sezoni na stadionu „Čika Dača“. – Puno nas boli ovaj poraz. Borili smo se, postigli tri gola, ali to nije bilo dovoljno i da zabeležimo pobedu. Bilo je teško posle dva primljena gola vratiti se u igru protiv jake Vojvodine, ali uspeli smo da dođemo do izjednačenja i pokazali da ova ekipa ima kvaliteta i da ne zaslužuje da bude na poslednjem mestu. Od prvog kola imali smo mnogo šansi, koje nismo iskoristili i izgubili neke bodove. Morao je jednog dana da proradi i napad i to se desilo protiv Vojvodine, ali na našu žalost primili smo četiri gola i izgubili bodove. Mislim da će u nastavku sezone ova ekipa igrati još bolje i da će nas i sreća pratiti. Nadam se da će Radnički ostvariti opstanak u Superligi – rekao je za „Šumadijapress“ Lazar Arsić, strelac prvog gola za Radnički 1923, protiv Vojvodine.

Ulazak veziste Tiodorovića u igru početkom drugog poluvremena pojačao je pritisak na gol novosadskog superligaša. On je postigao izjednačujući treći pogodak. Arsić je centrirao sa desne strane na drugu stativu gde se našao napadač domaćeg tima i glavom loptu poslao u mrežu, što je izavalo buru oduševljenja na tribinama.

- Drago mi je što smo krenuli ofanzivnije. Mislim da smo mogli i do pobede, ali eto i to je sport. Postigli smo tri gola i to je dobro. Gledaoci zbog toga dolaze na stadion da vide što više golova. Mi smo na ovoj utakmici na oproštaju od naših navijača postigli tri gola, koliko u celoj jesenjoj sezoni do tada, ali to nam nije donelo željene bodove, pa ni nerešen rezultat. Mislim da smo zaslužili bar taj bod, koji smo imali u rukama. Ostaje nam da u drugom delu sezone nastavimo sa dobrim igrama i golovima i obezbedimo Radničkom bolje mesto na tabeli – obećava napadač Radničkog 1923 Luka Tiodorović.

Luka Tiodorović izjednačio na 3:3, ali njegov tim ostao bez bodova (Foto: M. Jovičić)I pored poraza, igra koju je prikazao kragujevački superligaš protiv Vojvodine ohrabrila je trenera Neška Milovanovića. Radnički je bio ravnopravan protivnik ekipama iz samog vrha na tabeli kao što su Crvena zvezda, sa kojom je igrao nerešeno na „Čika Dači“, pa i sa trećeplasiranom Vojvodinom, od koje je, ipak, ostao bez bodova. Mnogi ovaj klub već vide u nižem rangu, ali tako ne misli i trener Milovanović, koji je posle utakmice čestitao njegovim igračima na igri i zalaganju, iako ima i primedbi na igru u defanzivi zbog koje je primljeno četiri pogotka, što je više nego na nekoliko prethodnih utakmica.

- Ulazimo u Novu godinu sa još jednom izgubljenom utakmicom, ali Radnički će ostati stabilan klub. Život teče dalje. Nećemo se predavati. Nismo pobedili protiv Vojvodine, možda ćemo do prve pobede na „Čika Dači“ doći već u prvom prolećnom kolu protiv Spartaka – optimističke su reči kormilara kragujevačkog superligaša.

On je najavio da će biti promena u igračkom satavu ekipe, koja će odmarati do 2. januara, kada će početi pripreme za prolećni deo prvenstva, u kojem je očekuje grčevita borba za očuvanje superligaškog statusa.


Radnički (N) 0 : 0 Voždovac
Borac 3 : 3 Partizan
Novi Pazar 2 : 0 Donji Srem
Napredak 2 : 3 Rad
Spartak 1 : 0 Čukarički
Vojvodina 3 : 1 Radnički 1923
Jagodina 5 : 3 OFK Beograd
Crvena zvezda 3 : 1 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 30 21 8 1 71
2 Crvena zvezda 30 19 7 4 64
3 Čukarički 30 16 9 5 57
4 Vojvodina 30 16 4 10 52
5 Novi Pazar 30 13 8 9 47
6 Rad 30 13 4 13 43
7 Mladost 30 11 7 12 40
8 OFK Beograd 30 10 9 11 39
9 Radnički (N) 30 9 10 11 37
10 Jagodina 30 10 5 15 35
11 Spartak 30 9 7 14 34
12 Voždovac 30 9 7 14 34
13 Borac 30 8 9 13 33
14 Napredak 30 8 7 15 31
15 Donji Srem 30 6 8 16 26
16 Radnički 1923 30 4 7 19 19