XS
SM
MD
LG

Tomanović adut za baraž

Odlaskom Lazara Čordašića u redovima Inđije ostalo je upražnjeno mesto zadnjeg veznog igrača. Nisu članovi stručnog rukovodstva gubili mnogo vremena. Vrlo brzo nadomestili su nedostatak. Upražnjeno mesto popuniće Saša Tomanović (25), povratnik među Inđinčane. Postignut je dogovor o ponovnom angažovanju visokog veziste. Potrebne administrativne formalnosti biće završene ovih dana pa će Tomanović moći da se uključi u takmičarski pogon već od samog starta prolećnog dela prvenstva od kojeg Inđinčani dosta očekuju.

Poslednju sezonu proveo je u redovima srpskoligaša PIK Prigrevice, mesta nadomak rodnog mu Sombora. Tomanović je fudbalsku azbuku savladao u školi apatinske Mladosti ,ne tako davno jednog od uglednijih superligaša.

U redove Inđije prispeo je 2009.godine. Učestvovao je u ostvarivanju najvećeg klupskog uspeha, plasmana u Super ligu. Malo je nastupao u superligaškom takmičenju.

Povreda ga je sprečila u tome. Nakon solidno odrađene naredne sezone u prvoligaškom takmičenju opredelio se da se pridruži Prigrevičanima koji su jedno vreme gajili ozbiljne aspiracije.

Ostavši bez pouzdanog igrača sredine terena Inđinčani su se setili svog dojučerašnjeg zapaženog člana. Nisu dugo trajali pregovori pa se iskusni vezista priključio pripremama prvoligaša već na samom startu.

„Nisu mi nepoznati atmosfera i stremljenja u Klubu čiji dres sam, ne tako davno, nosio. Sredina u kojoj sam stekao dosta iskrenih prijatelja ponovo me je srdačno prihvatila. Sve je na svom mestu kao kad sam privremeno napustio Inđiju. Ne smeta mi žestok tempo rada koji je stručni štab nametnuo od samog početka. Nisu me zaboravili ni brojni simpatizeri. Prilaze mi nakon svakog treninga u nameri da me pozdrave i požele uspeha u novom pokušaju da se nametnem. Ovo mi je posebno drago.Među klupskim drugovima podosta je onih sa kojima sam zajedno nastupao u zeleno belom dresu Inđije. Lemajić, Pavković, Stanivuković, Kostić i ostali dočekali su me kao člana porodice. Potrudiću se da se dobro upoznam i sa ostalim igračima,da se što brže uklopim u novu-staru sredinu“.   

Inđija je jesenas ostvarila solidne rezultate.Ima ozbiljne ambicije i na proleće.

„Iako odsutan pažljivo sam pratio događanja u prvoligaškom takmičenju. Utisak je da nije ništa slabije u odnosu na vreme kada sam nastupao u njemu,naprotiv. Ima dosta kvalitetnih ekipa koje se ravnopravno bore za plasman u viši rang. Oštra konkurencija biće i u borbi za opstanak. Inđija je načinila jednu seriju uspešnih rezultata. Mali pad koncentracije usledio je u završnici prvenstva. I pored toga ostvaren je sasvim solidan bilans. Po imenima, kvalitetu igrača, spadaju u sam vrh prvoligaškog fudbala. Uz nevelika osveženja biće, nadam se, u prolećnom delu još uspešniji. Saznao sam da se gaje ozbiljne ambicije da se uspešnim prolećnim rezultatima ostvari pokušaj napada na treću poziciju i ulazak u baraž takmičenje za popunu Super lige. Što da ne? Već sam sa Inđinčanima jednom uspeo da se domognem elitnog ranga. Svakako da podržavam ovakve ozbiljne ambicije. Biće nesumnjivo žestoka konkurencija što sa svoje strane donosi veću rezultatsku neizvesnost i čini takmičenje puno zanimljivijim“.

Kakve su Vam lične ambicije?

„Želja mi je da se angažovanim radom kroz treninge i prijateljske utakmice nametnem stručnom štabu. Ukoliko uspem da se izborim za status člana najbolje postave mogu da obećam zalaganje do krajnjih granica. Želja mi je da se na najbolji način vratim pred publiku koja me je ne tako davno zdušno bodrila i pružala podršku i kada nije sve ponajbolje išlo. Imam dug i obavezu da se igrama nametnem. Zajedno sa saigračima trudiću se da uzmem što značajnijeg učešća u postizanju što uspešnijih rezultata ali i prikazivanju kvalitetnih igara koje vraćaju publiku na stadion. Uveren sam da na proleće možemo da načinimo lepu fudbalsku priču sa srećnim završetkom. Bila bi to sa druge strane i najbolja preporuka za uspešniji iskorak u mojoj igračkoj karijeri „ naglašava Saša Tomanović.


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31