XS
SM
MD
LG

Radnički od Sremaca vreba bodove

Fudbaleri kragujevačkog superligaša Radničkog 1923 sutra nastavljaju trku za opstanak i na „Čika Dači“, u duelu sa Donjim Sremom (15,30), očekuju pobedu.

To je susret od izuzetne važnosti za oba rivala, koji su u prethodnom kolu izgubili bodove. U duel sa Donjim Sremom, koji predvodi iskusni napadač Darko Spalević, bivši igrač Radničkog 1923, ekipa trenera Neška Milovanovića ulazi ohrabrena dobrom igrom protiv Partizana. Atmosfera u svlačionici je dobra, i pored poraza u Beogradu. To je potvrđeno i na jučerašnjoj konferenciji za novinare, u najavi ovog susreta, od kojeg u domaćoj ekipi očekuju da će tri boda da ostanu na „Čika Dači“.

Sa jučerašnje konferencije za novinare u Radničkom, pred susret sa Donjim Sremom (Foto: M. Jovičić)

Trener Radničkog 1923 svoje obraćanje predstavnicima medija počeo je vešću koja ga je posebno obradovala.

- Moram da istaknem veliki uspeh naših „ klinaca“ iz omladinske škole, koji su na turniru u Španiji, u generaciji 2002 godišta, osvojili prvo mesto, zlatnu medalju i donose pehar u Kragujevac, a dve generacije osvojile su treće mesto. To je dokaz da postoji fudbal u gradu i da se sa njima, verovatno, dobro radi. Oni će izaći prvi na stadion pred utakmicu sa Donjim Sremom. Izuuzetno sam srećan zbog te dece, njihovih roditelja i Omladinske škole – izrazio je svoje zadovoljstvo trener Milovanović.

U utakmici sa Donjim Sremom nema kalkulacija. Kragujevačkom superligašu su neophpodni bodovi, ali se do njih neće lako doći.

- Pokazali smo celoj Srbiji da Radnički više nije ona ekipa koja je primala tri do pet golova. Na prethodne tri utakmice sa Partizanom imala je gol-razliku 1:13. Izašli smo otresito, pokazali da znamo da igramo fudbal i pored svih problema koje imamo u klubu. Odigrali smo utakmicu sa Partizanom i pokazali da možemo da se nosimo sa svim ekipama u Srbiji. Utakmica sa Donjim Sremom je vrlo važna. Svesni smo da Donji Srem ima Darka Spalevića, sa kojim sam igrao u Lokomotivi iz Plovdiva kada smo osvojili titulu, koji je, kako smatram, prvi centralni napadač u Srbiji. Nećemo se predavati, jer imamo „svlačionicu“ koju nema nijedan klub u Srbiji. Ubeđen sam da niko u Srbiji nema ovakve momke. Ponosim se njima i oni su svesni toga. Spremno dočekujemo ekipu Donjeg Srema – samouveren je šef struke kragujevačkog superligaša Milovanović.

On je pozvao navijače, ne samo „crvene đavole“, jer oni znaju šta klubu znači ta utakmica, da svi budu zajedno ovih preostalih devet kola i pomognu kragujevačkom fudbalu, Radničkom i igračima da od „nemoguće misije“ostvare opstanak u Superligi.

- Nikom nećemo ni bod pokloniti, samo ako nas nadigraju mogu da ih osvoje. Utakmica sa Donjim Sremom je prva, koja nam mnogo znači. Kvalitetniji smo od Donjeg Srema, iako on ima 20, a mi 14 bodova. Ulazimo u utakmicu kao što smo ušli protiv Partizana, da pokušamo da se nadigravamo, a mislim da će tri boda ostati na „Čika Dači“. Igrači su se mnogo istrošili protiv Partizana i sigurno je da će biti mnogo teško, jer nismo imali mnogo vremena da se odmorimo, ali su igrači svesni značaja te utakmice. Pokazaće oni da Kragujevac zaslužuje da ima superligaša i da se Radnički neće predati nijednog sekunda, dokle god postoji teoretska šansa za opstanak u ligi – poručuje trener Neško Milovanović.

Optimizam pred sutrašnji susret vlada i među igračima, a to su novinarima preneli vezisti Vladimir Bubanja i Luka Tiodorović.

- Atmosfera u svlačionici je nešto što krasi Kragujevac i ovaj klub. Mislim da smo svi ovu utakmicu dobro shvatili šta nam znači. Pritisak je veliki, jer znamo kolika je težina te utakmice. Idemo uzlaznom putanjom i nadam se da ćemo se svi radovati posle te utakmice i sa velika tri boda nastaviti ka našem cilju, a to je opstanak u Superligi – kratko je prokomentarisao Bubanja pred sutrašnji susret sa Donjim Sremom.

Luka Tiodorović je zbog povrede duže pauzirao i nije prošao kompletan pripremni period. Iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i dobija poverenje trenera Milovanovića.

- Dobro znamo koliko nam znači pobeda i tri boda u duelu sa Donjim Sremom. Mislim da smo u proteklih šest kola pokazali da imamo kvalitet i da zaslužujemo da ostanemo u Superligi. Vlada pozitivna atmosfera u svlačioni i pored problema u klubu i to se prenosi na teren. Pokazujemo dobre partije i nadam se da ćemo protiiv Donjeg Srema upisati treću prolećnu pobedu – optimista je Tiodorović.

Za susret sa Donjim Sremom trener Milovanović neće moći da računa na kapitena i golmana Žarka Trifunovića, zbog parnih kartona i to će biti mali hendikep za domaći tim. Šansu da se se nađu na golu dobiće golman Miloš Vesić ili mladi Marko Kostić, koji nosi i dres srpskoligaša iz Beloševca.

Susret Radnički 1923 – Donji Srem na stadionu Čika Dača“ na programu je, u 15,30 časova.   


Radnički (N) 0 : 0 Voždovac
Borac 3 : 3 Partizan
Novi Pazar 2 : 0 Donji Srem
Napredak 2 : 3 Rad
Spartak 1 : 0 Čukarički
Vojvodina 3 : 1 Radnički 1923
Jagodina 5 : 3 OFK Beograd
Crvena zvezda 3 : 1 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 30 21 8 1 71
2 Crvena zvezda 30 19 7 4 64
3 Čukarički 30 16 9 5 57
4 Vojvodina 30 16 4 10 52
5 Novi Pazar 30 13 8 9 47
6 Rad 30 13 4 13 43
7 Mladost 30 11 7 12 40
8 OFK Beograd 30 10 9 11 39
9 Radnički (N) 30 9 10 11 37
10 Jagodina 30 10 5 15 35
11 Spartak 30 9 7 14 34
12 Voždovac 30 9 7 14 34
13 Borac 30 8 9 13 33
14 Napredak 30 8 7 15 31
15 Donji Srem 30 6 8 16 26
16 Radnički 1923 30 4 7 19 19