XS
SM
MD
LG

Sombor : Somaratonci trčali i po kiši u Novom Sadu i Beogradu

U nedelju 11. oktobra, po oblačnom i kišovitom vremenu  idealnom za duge distance održan je 23. Novosadski maraton koji je okupio više stotina trkača iz desetak država koji su trčali u nekoliko distanci od 10, 25, 33 i  maratonskih 42 kilometra. U najtežoj atletskoj disciplini maratonu nastupilo je stotinjak maratonaca među kojima je bilo i šest članova Atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ iz Sombora. Najbrži Somaratonac bio je Mirko Erdelji koji je zauzeo treće mesto u generalnom plasmanu sa vremenom 2 sata i 57 minuta, sedmi u generalnom plasmanu bio je Damir Marković sa novim ličnim rekordom od 3 sata i 10 minuta. Nove lične rekorde i odlična vremena u maratonu ostvarili su i Aleksandar Marković, Tijana Odobašić, Arpad Šarkezi i  Lazar Rišar.

Trku na deset kilometara trčali su Ilija Zvekanov, Miroslav Vidojević, Boško Jerković, Siniša Stojanović, Simana Matković i  Jovana Sprećaković koja je imala svoj prvi nastup za Somaraton, dok je distancu od 25 kilometara uspešno istrčao Petar Šuša.

Dan ranije u subotu 10. oktobra u Beogradu održana je trka na 5 kilometara - 2.Coca Cola Happy run. Više od 800 trkača uzelo je učešće u ovoj veoma zanimljivoj trci koja se trčala na beogradskom Ušću. Desetoro Somaratonaca je trčalo ovu trku i ostvarilo dobre lične rezultate. Najbrži je bio Josip Major koji je zauzeo osmo mesto u veoma jakoj konkurenciji. Najmlađa Somaratonka koje istrčala ovih 5 kilometara bila je osmogodišnja Lana Marković. Trku su istrčali i Tijana Odobašić, Zorica Kulić, Jelena Stanimirović,  Aleksandar Marković, Maja Lalošević, Svetlana Jojić, Damir Marković i Gorana Koporan.

Inače Coca Cola Happy run bila je poslednja trka iz serije Elite 15 Lige, koju čini pet trka, a među kojima je i Somborski polumaraton. Uspešnim nastupom na ovoj trci članica Ark ’’Somaraton’’ Tijana Odobašić zauzela je treće mesto u generalnom ženskom plasamnu Elite 15 Lige