XS
SM
MD
LG

"Sportski kuvar" predstavljen na Sajmu sporta

Na upravo otvorenom Sajmu sporta na Beogradskom sajmu, predstavljen je “Sportski kuvar”. Knjiga "Sportski kuvar" Udruženja za medicinu sporta Srbije, Antidoping agencije Republike Srbije i Centra za sportsku ishranu i suplementaciju je autorsko izdanje sa receptima i nutricionističkim savetima namenjeno svim sportistima.


Sportski kuvar je objavljen uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i kompanije Rastoder, a prvo izdanje uručeno je danas najboljim sportistima, stipendistima Republike Srbije.

Cilj Sportskog kuvara je da se sportistima predstavi kako da najbolje i najlakše organizuju ishranu i suplementaciju kroz predlog recepata i listu namirnica koje bi najčešće trebalo da konzumiraju.

“Derby banane, odnosno kompanija Rastoder je prva prepoznala potencijal našeg kuvara, ne samo zato što je banana idealna sportska hrana, već i zato što ova kompanija puno pažnje pridaje edukaciji. Ako bi trebalo da izaberemo jedno voće u ishrani sportsita, onda bi to svakako bila banana, i to ne samo zato što bananu jede broj jedan u tenisu, već zato što njen nutritivni sastav donosi najviše benefita aktivnim sportistima” – izjavio je dr Nenad Dikić, jedan od autora Sportskog kuvara.


“Banana je idelana sportska hrana, a ime brenda Derby je potpuno takmičarsko i odnosi se na takmičenja u kojima učestvuju samo najbolji. Zbog toga je Derby banana prisutna na Sajmu sporta i podrška je izdanju „Sportski kuvar“. Hvala Sportskom savezu Srbije, Antidoping agenciji Republike Srbije, Udruženju za medicinu sporta i Centru za sportsku ishranu i suplementaciju. Verujem da je ovo početak jedne divne saradnje i prijateljstva i da ćemo zajedno odigrati još mnogo utakmica. – izjavila je Dragana Jelić (Authentic2go), predstavnik Derbija.

DERBY je jedan je od vodećih svetskih brendova pod čijim imenom se iz Ekvadora distribuiraju najkvalitetnije i najpopularnje banane sorte Cavendish. Derby banane odlikuje strogo kontrolisan kvalitet i najviši standardi u uzgajanju i pakovanju, a nedeljni transport u najsavremenijim specijalizovanim brodovima, obezbeđuje da banane do potrošača stignu sveže, ukusne i bogate vitaminima.