XS
SM
MD
LG

Objavljen kalendar takmičenja Prve i Druge lige Srbije u američkom fudbalu

Sport Klub Prva liga Srbije počinje 26/27. marta, dok će drugoligaši startovati nedelju dana ranije, 19/20. marta 2016. Odluku o kalendaru takmičenja usvojio je Upravni odbor Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF) na sednici održanoj 2. februara.

U Sport Klub Prvoj ligi Srbije ove godine će se takmičiti: GAT Dukes Novi Sad, SBB Vukovi Beograd, Imperatori Niš, Wild Boars Kragujevac, Indians Inđija, Panthers Pančevo, Sirmium Legionaries Sremska Mitrovica i Blue Dragons Beograd koji se ove sezone vraćaju u najviši rang takmičenja.

Druga liga imaće sedam klubova, i to: Mammoths Kikinda, Lavovi Vršac, Pirates Zemun, Pastuvi Požarevac; zatim Angel Warriors iz Čačka koji su se morali ’preseliti’ u niži rang takmičenja, te Black Hornets Jagodina i Celtis Sombor, koji su se iz Treće lige kvalifikovali u Drugu.

Prvo kolo Sport Klub Prve lige startuje poslednjeg vikenda u martu. Sistem takmičenja je identičan prošlogodišnjem – igraće se jednokružno; prvih četvoro nakon ligaškog dela igraće u plej-ofu, poslednjeplasirani ide u niži rang, dok će sedmoplasirani tim igrati baraž meč s drugoplasiranim iz Druge lige. Pobednici u plej-of susretima će igrati u finalu – Serbian Bowl – koje je na rasporedu 9/10. jula.

Druga liga startuje sedam dana pre prvoligaša. Takmičenje počinje 19/20. marta, a klubovi igraju jednokružno svake druge sedmice. Prvak Druge lige direktno će se plasirati u prvi rang, dok će drugoplasirana ekipa igrati baraž meč sa sedmoplasiranim u Prvoj ligi, koji je po rasporedu 2/3. jula.

Kalendar takmičenja Treće lige Srbije je u proceduri razmatranja i sastavljanja te će u skorijem periodu i on biti predmet razmatranja Upravnog odbora.

Detaljan raspored odigravanja mečeva Prve i Druge lige Srbije nalazi se na zvaničnom sajtu SAAF-a, na stranici: www.saaf.rs/2016/02/08/kalendar-takmicenja-prve-i-druge-lige-srbije/