XS
SM
MD
LG

Posle Erdevika ,Đorđe Đurić ponovo najbolji kadet na Kupu Srbije

... I NIKOLA MATEJIĆ OSVOJIO PONOVO BODOVE ZA BK "ŠUMADIJA-BIRO PLAN" IZ ARANĐELOVCA...

Najbolji srpski biciklisti okupili su se u nedelju 17 aprila u Somboru na još jednoj drumskoj trci u okviru Kupa Srbije. Domaćin trećeg ovosezonskog okršaja u konkurenciji poletaraca,mlađih kadeta,junior i senior bio je Biciklistički Klub “Sombor” koji je organizovao trku na ulicama istoimenog grada uz pomoć Skupštine Opštine Sombor i Biciklističkog Saveza Srbije.

Na ovoj međunarodnoj biciklističkoj trci u svim kategorijama startovalo je čak 195 vozaca iz 30 klubova

Novu pobedu u konkurenciji kadeta zabeležio je aranđelovčanin Đorđe Đurić, član BK “Šumadija Biro plan” , koji je ušao u cilj u velikoj grupi vozača kao prvoplasirani takmičar što mu je donelo novih 100 bodova u generalnom plasmanu.

Predvodnik karavana kadeta,Đorđe Đurić (foto: BK "S TEAM" iz Sombora)

Bodove za aranđelovački biciklistički klub na somborskim ulicama osvojio je i Nikola Matejić koji je trku završio kao osmoplasirani kadet , što mu je donelo novih 38 bodova u Kupu Srbije.

Kadeti su vozili 40,5 kilometara , ili 15 krugova a vreme pobednika je 1:08:18 uz prosečnu brzinu 35,58 km/h, a na trci je učestvovalo 26 vozača iz: Srbije, Mađarske i Hrvatske.

Iz Đurića ,drug kroz cilj prošao je mađarski biciklista fabijan Csongor , dok je treće mesto pripalo domaćem takmičaru Aleksi Kozoderoviću iz BK “S TEAM”. Četvrtoplasirani kadet je Stefan Sretenović iz čačanskog Borca dok je peti kroz cilj Luka Išpanović iz subotičkog Spartaka.

Još jednom na najvišem stepeniku , Đorđe Đurić iz BK "Šumadija-Biro pan" iz Aranđelovca

Seniori i juniori vozili su zajedno 30 krugova (81 kilometar) a u obe konkurencije nastupilo je više od 60 biciklista pa je na ulicama Sombora viđena veoma zanimjiva,neizvesna i kvalitetna trka.

Prvo mesto u seniorskoj konkurenciji pripalo je Dejanu Mariću (BK “Metalac - QUICK – Kraljevo) , drugo iskusnom Nebojši Jovanoviću iz BK “Beograd” , a kao treći, na podijum se popeo Dušan Kalaba iz beogradskog Partizana. Najiskusniji srpski vozač i reprezent Srbije na OI u Rio de Žaneiru Ivan Stević, završio je trku kao četvrti.

Kod seniorki je trijumfovala gošća iz Mađarske Borissza Johanna BK “Budimpešta” dok su drugo i treće mesto osvojile dve takmičarke iz Novog Sada:Maja Savić i Tijana Đaić iz BK “Dubl”.

Najbolji junior je Veljko Stojnić iz BK “S TEAM” iz Sombora dok su drugi , treći i četvrti kroz cilj prošli članovi BK “Partizan” iz Beograda: Andrija Joksimović , Ognjen Ilić i Dušan Veselinović. Juniorke domaćeg BK “S TEAM” , Ivana Vilim i Milica Janković osvojile su prvo i drugo mesto.

Gužva na stazi pred start trke u Somboru (foto: BK "S TEAM" iz Sombora)

Kod kadetkinja trijumfovala je njihova klupska drugarica Mirjana Odanović dok je najuspešniji u konkurenciji mlađih kadeta bio gost iz Vinkovaca Antonio Božić , član BK “Sokol”.

U kategoriji mlađih kadetkinja pobedila je Marija Tancik iz BK “Jednolta” iz Šida , dok je najbrži poletarac bio Benedek Ban iz Mađarske , a poletarka Aleksandra Pavasović iz somborskog S tima.

U konkurenciji “masters” pobedio je još jedan mađarski biciklista , Atila Balazs ispred drugoplasiranog vozača BK “Matalac QUICK” iz Kraljeva , Zorana Pavlovića , dok je treću poziciju na podijumu zauzeo biciklista BK “Sombor” , Mile Drakulić.

Narednog vikenda , 30 aprila , Biciklistički klub “Čukarički” nastavlja lepu tradiciju „Trkom za decuMilan Panić“ . kada se vozi drumska trka, i otvorena je i za mušku kategoriju kadeta (mogu i devojčice) i drugu godinu mlađih kadeta (2003. godište).Prva etapa vozi se na Beogradskom sajmu, 25 krugova (40 kilometara), druga Balkanskom ulicom 0, 7 kilometara. Cilj etape je kod hotela Moskva gde će i biti zvanično proglašenje najboljih.

 

Plasman kadeta na trci u Somboru