XS
SM
MD
LG

KMF Radnički pobedom započeo takmičarsku eru
Pobedom nad Akademcem sa 4:2 klub malog fudbala Radnički trijumfovao je u prvoj takmčarskoj utakmici u svom postojanju i uknjižio 3 boda na premijeri u Trećoj ligi Srbije - grupa sever. Dominantnom partijom osiguran je trijumf na premijeri, pa se najmlađi član porodice Radničkog javnosti predstavio u najboljem mogućem svetlu.
 
 
Oni će u premijernoj sezoni braniti boje futsal sekcije "Reala sa Nišave"; foto: FB profil Nenada Veljkovića

Kao strelac prvog gola za niški klub u istoriji biće upisan Viktor Vasić, koji je već u prvom napadu doveo svoj tim u vođstvo. Posle nekoliko trenutaka prednost je duplirao Đorđe Stojanović, a sa tim rezultatom se otišlo na veliki odmor.

U drugom delu gosti su smanjili zaostatak na 2:1 preko Obradovića, a novu prednost od 2 gola Radničkom je doneo kapiten i jedan od osnivača tima Nenad Veljković Kempes, da bi na 4:1 povisio Stefan Obradović.

Konačan rezultat meča postavio je igrač Akademca Marinković 4:2.

Trener-igrač niškog tima Nenad Veljković priznao je da je u timu pre početka prve utakmice vladala određena tenzija.

Iskreno govoreći ništa sem 3 boda na premijeri nije dolazilo u obzir. Poznavajući protivničkog trenera znali smo da će ekipa Akademca biti  skoncentrisana isključivo na odbranu na maksimum 8 metara od svog gola, ali smo utakmicu otvorili sjajnim presingom i već u prvih pola minuta vodili 2:0 tako da je posle toga bilo puno lakše igrati - istakao je on.

Što se ekipe tiče, popularni Kempes je generalno zadovoljan učinjenim, ali napominje da igrači moraju biti svesni da je to tek prvi korak i da ne sme biti opuštanja, jer su tek počeli da rade i dodao da je još uvek rano pričati o ulasku u viši rang takmičenja odmah nakon prvog meča.

Ne bih o napadanju pehara već nakon prve pobede, ovi momci na prvom mestu moraju da nauče pravila ove igre. Krenuli smo od slova A tako da do kraja azbuke ima još puno da se radi, ono sto je sigurno je da ce Radnički uvek igrati za gol više od protivnika - podvukao je alfa i omega Radničkog.

U narednom kolu Radnički će gostovati ekipi Ozrena u Sokobanji.