XS
SM
MD
LG

Radnički lako pobedio indisponirani Proleter!

Kako čovek može da se prevari u proceni?! Kada sam juče u novinama pročitao najavu iz Novog Sada i saznao da Proleter dolazi u Pirot da ,,vrati milo za drago,, ,  još ih video sinoć i danas kako šetaju po pirotskom proleću u trenerkama, nekako sigurni u sebe, očekivao sam da ćemo danas na Stadionu kraj Nišave prisustvovati meču u kojem će ,,prštati,, na sve strane.

Radnicki Proleter slika03

Čujem da su gosti sinoć, opijeni valjda prelepim pirotskim prolećnim noćima i lepom svetu na trgovima , malo duže šetali, ali sam , ipak, verovao, da im to neće smetati, naprotiv!

Obično domaći novinari   više teksta posvećuju domaćim igračima. Ovo na početku morao sam da kažem, jer je moj utisak, da je Proleter bio najslabija ekipa protiv koje je Radnički igrao u ovoj Ligi. A izuzetno cenim vojvodjanski način igre!

Radnicki Proleter slika10

 Neka se ne naljute Novosadjani, ali,  samo dva šuta na gol, mnogo grešaka u odbrani i totatlna dezorganizacija igre  iznenadile su sve na Stadionu. Od onog,,ukrasnog,, vojvodjanskog fudbala,, do noge,, nije bilo baš ništa. Opilo ih pirotsko proleće! Šalu na stranu, ali kakvim su to puškama pretili i da li ovako misle da igraju dalje, ne znam! Ovo danas, ispod nivoa!

 Ali njihova stvar i problem!

Fudbaleri Marjana Živkovića su ,, kao tajfun,, za tren , u 10. i 11. minutu , ,oduvali,, goste. Najpre Miloš Spasić Pati lob udarcem, a potom i Marko Mančić. Ne bih da vas zamaram, jer bi mi  trebalo mnogo prostora da ispišem sve prilike koje su imali domaći igrači. Mogli su da tresu mrežu Mančić, Spasić, Ristov,N.Petrov, mladi Vasić, kome je štoper iz dobre pozicije ,,skinuo zicer,, i loptu i poslao u korner!  Čudi, da na sve to, gosti nisu reagovali nikako. Ni enegijom, ni nekim grubim faulom, nismo ih videli ni da su se zabrinuli!!!

 U nastavku sve isto! Postojao je jedan tim i to tim koji je samo na momente igrao kako zna! I u drugom delu su mogli da se proslave i drastično poprave gol razliku iRistov i Mančić, i Spasić  i N.Petrov i Djurić...

Radnicki Proleter slika14

Treći gol postigao je ponovo talentovani Miloš Spasić ,,bombom,, sa desetak metara u 55.minutu.

Dakle, lako, lakše nego što je bilo kome palo na um, Radnički se ,,poigrao,, s Proleterom i stavio do znanja i njima i drugima da ne prave slične kalkulacije kada kreću na jugoistok. Radnički se teško, čak i kad igra ovako, lagano i povremeno u svom stilu, teško može da pobedi.

Živković je danas ponovo  predstavio nadarene Darka Vasića, Uroša Filipovića, Uroša Djurića pokazavši time da  ima mladih i kvalitetnih igrača spremnih za ,,veća dela,,!

Toliko! Možda je i previše, s obzirom na to da smo odlučili dak se u Radničkom u rukovodstvu  i okolo ,,ne počisti ,, sve ono i oni koji statiraju pokazajući da su zalutali u Klub koji pamti velikane u svojim redovima. Naš kamerman, zbog vas dragi posetioci Portala, snimio je nešto materijala , čak i dva gola.

 Radio prenosa , prvi put u novijoj istoriji nije bilo. Šteta zbog fudbala i vernih slušalaca, ali, obećanje ćemo ispuniti. Katanci se moraju skinuti!  Zalutali moraju svojim putem! Radnički zaslužuje bolje!

Sreća po njih što ekipa pobedjuje!!

Prva liga 22. kolo: Stadion kraj Nišave - gledalaca 1000. Pirot Radnički – Proleter Novi Sad 3:0 (2:0)

Bulajić- , Bućković 6, Filipovi 7 ( Memedović) , Marković 8, Nikolić 7, Tolić – ( Vasić 7), Petrov 6, Čordašić 7, Mančić 8 (Djurić )  , Ristov 7, Spasić 8. Igrač utakmice Miloš Spasić Radnički.