XS
SM
MD
LG

Dorćol pokorio Istanbul

Ragbisti Dorćola savladali su u derbiju Grupe B Balkan Super Lige u ragbiju 13, domaće Kadikoj Bulse u Istanbulu sa 62:0 (32:0). Srpski šampion pokvario je debi turskog prvaka u regionalnoj ligi, ali će utakmica na stadionu Bahčelivler svakako ući u istoriju lokalnog ragbija s obzirom da je to prvi zvanični klupski meč u međunardnoj konkurenciji.

Očigledno pod utiskom igranja sa znatno iskusnijim rivalom, Kadikoj nije predstavljao teži zadatak za Dorćol koji je tako prekinuo najgori nizu u istoriji kluba od pet vezanih poraza u svim takmičenjima. Sa ovom pobedom, najtrofejniji srpski klub je napravio veliki korak ka plasmanu u polufinale plej-ofa Balkan Super Lige.

Dalibor Vukanović (Dorćol)

Protiv Turaka, Dorćolci su postigli 11 eseja, od čega je Relja Petrović zabeležio het-trik. U za sada najtežoj sezoni od osnivanja, srpskom prvaku sledi velika borba da ostane u Grupi A Prve lige Srbije u drugom delu šampionata, pa raduje oporavak reprezentativaca Stefana Nedeljkovića i Dalibora Vukanovića koji su takođe poentirali u Istanbulu.

Rezultati 2. kola Grupe B Balkan Super Lige: Kadikoj Buls – Dorćol 0:62. Tabela: Crvena zvezda 2, Dorćol 2, Kadikoj Buls 0, Lokomotiva 0.