XS
SM
MD
LG

Druga meč lopta Nišlija

Ragbisti Radničkog iz Niša u subotu 27. maja (17.00) na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair igraju protiv Partizana presudnu utakmicu za opstanak u Grupi A Prve lige Srbije u ragbiju 13. Nišlije imaju istorijsku šansu da ukoliko ostanu ne poraženi i na jesen igraju u društvu najboljih i tako pošalju aktuelnog prvaka Dorćol u Grupu B. U pitanju je odloženi meč 4. kola.

Ukoliko crno-beli odnesu pobedu na terenu gde su se već ove sezone opekli i pomenuti Dorćolci, ali i Crvena zvezda, onda će rasplet zavisiti od poslednje utakmice poslednjeg 6. kola. Najtrofejniji srpski ragbi 13 klub imaće šansu da upravo protiv Partizana potom izbore opstanak i održe nadu da mogu da odbrane titulu.

Džavid Jašari (Partizan)

Nešto malo ranije takođe u subotu (14.00) u Grupi B Balkan Super Lige u Istanbulu sastaju se Kadikoj Bulsi i Lokomotiva iz Sofije. Domaćin na stadionu Jedrene traži prvu pobedu u međunarodnoj konkurenciji i šansu da ostane u trci za plasmanom u polufinale regionalnog šampionata.

Preostale dve utakmice u srpskom ragbiju 13 za vikend igraju se u nedelju 28. maja i to obe u 4. kolu Grupe B Druge lige Srbije. Na stadionu Tekija u Paraćinu Car Dušan Silni dočekuje lidera šampionata Radnički iz Beograda, dok se dva sata kasnije (16.00) u Leskovcu na Veternici sastaju Morava Gepardi i Soko Vranje.

Parovi 4. kola Grupa A Prva liga Srbije (27.maj): (17.00) Radnički Niš – Partizan (odložen meč). Tabela: Crvena zvezda 7, Partizan 5, Radnički 4, Dorćol 2.

Parovi 3. kola Grupe B Balkan Super Lige (27. maj): (14.00) Kadikoj Buls – Lokomotiva. Tabela: Crvena zvezda 2, Dorćol 2, Kadikoj Buls 0, Lokomotiva 0.

Parovi 4. kola Grupe B Prve lige Srbije (28. maj): (14.00) Car Dušan Silni – Radnički Beograd, (16.00) Morava Gepardi – Soko Vranje. Tabela: Soko Vranje 4, Radnički 4, Morava Gepardi 2, Car Dušan Silni 0.