XS
SM
MD
LG

Marija Obradović o Nemicama: Poštujemo ih ali bolje smo

Jedina srpska reprezentativka koja nastupa u nemačkoj Bundesligi, Marija Obradović (25), očekuje da reprezentacija nastavi sa dobrim partijama i protiv daleko jačih rivala nego što su to bile selekcije Kine (43:23) i Kameruna (34:21). Levi bek nemačkog Mecingena, iz koga dolaze i neke od vođa selekcije domaćina poput srednjeg beka Lorper i pivotmena Benke, veruje da Srbija može da izađe na kraj sa Nemačkom u utorak od 18 časova u Areni Lajpcig...

Ako mene pitate, imperativ pobede nije postojao samo protiv Kine i Kameruna. Moramo sve da pobedimo. To želimo. Očekivali smo malo teži meč protiv Kine. Odigrali smo dobro, tako je bilo i protiv Kameruna. Želimo tako i u nastavku takmičenja.
Mišljenje o rivalima se ne menja posle odgledanog meča Nemačke i Koreje 23:18....

Korejke su igrale dobro u prvom poluvremenu, kasnije su stale. Probale su 3-3 odbranom da nešto promene, ali zbog povrede desnog beka Riu, nisu imale snage da izdrže sa Nemicama do kraja.
Po rečima levog beka naše selekcije koja je debitovala za nacionalni tim na Evropskom prvenstvu u Švedskoj prošle godine, najbolji deo nemačke igre je...

Foto: RSS

Odbrana, definitivno. Tu su najstabilnije. Voltering nije išlo protiv Koreje, pa je zato Kramarčik uradila sjajan posao na golu. Fizički su jake, stabilne u fazi odbrane. Vođa im je moja saigračica iz Memingena, Ana Lorper, koja je već dugi niz godina tu, iskusna je i važna za atmosferu. Benke je, takođe, veoma dobar pivotmen u napadu i odbrani. Poštujem njihove igračice, ima ih dosta kvalitetnih, ali verujem da smo bolje. Ozbiljno su se spremale za ovo prvenstvo. Tokom sezone su imale okupljanja od po tri-četiri dana, ništa nisu prepuštale slučaju. Žele da posle 10 godina ponovo dođu do medalje na Svetskim prvenstvima, spominju i zlato. Prirodna je to želja pred domaćom publikom. Međutim, imamo više kvalitetnih bekova od njih, uz povratak Leki (Andrea Lekić), to će biti još bolje. Lepo je biti deo reprezentcije, a verujem da će biti još lepše kada nastavimo seriju pobeda.