XS
SM
MD
LG

Završeno i četvrto kolo SP-a za žene

Kamerun – Južna Koreja 21 – 33 ( 6 – 16)

Današnji dan Svetskog prvenstva otvorile su rukometašice Kameruna i Južne Koreje gde je gostujuća ekipa odnela bitna 2 boda gde se kvalifikovala za dalje takmičenje. Krajnji ishod se mogao samo pretpostaviti jer su Južnokorejanke bile dominantne u celoj utakmici. Najefikasnije na meču su bile DJIEPMOU MEDIBE Vanessa dok su u gostujućem sastavu tri rukometašice imale po 5 golova. Utakmicu pred nešto više od 600 gledalaca vodile su Arntsen – Roen.

Rusija – Japan 29 – 28 (13-11)

U Oldenburgu odigran je veoma neizvestan meč između prvoplasirane i petoplasirane ekipe koja se još uvek bori za prolaz dalje. Pred 1200 gledalaca blistale su  u domaćem sastavu VYAKHIREVA, SAMOKHINA i DMITRIEVA sa po 5 postignutih golova dok je u gostujućoj ekipi najbolja bila SUNAMI sa 6 pogodaka. Rusija sledeće kolo igra protiv drugoplasirane ekipe Danske dok će se Japan sastati sa ekipom Tunisa gde je apsolutni favorit.

Srbija – Holandija 27 – 27 (15-15)

O ovom meču se dosta pričalo, Srbija je na kraju poklekla i takoreći poklonila bod ekipi Holandije koja je vicešampion.  Da nije bilo Dmitrović Marine Holandija bi ubedljivo odnela pobedu, Mitrovićeva je bila uspešna sa 9 postignutih golova dok je u reprezentaciji Holandije ABBING sa 7 pogodaka. Srbija sledeće kolo dočekuje Južnu Koreju dok Holandija igra protiv domaćina Nemačke.

Tunis – Crna Gora 23 – 29 (13-15)

Crnogorke su bile u problemu do sada, dočekala ih je poslednjeplasirana ekipa Tunisa koja je ponovo izgubila i rešeno je da nemaju teoretske za prolaz u play-off. U EWE areni pred 2000 gledalaca Crna Gora je odnela značajna 2 boda u ovom duelu. Kod domaćeg sastava najbolje su bile KOUKI i CHEBBAH sa 5 golova dok je u gostujućem sastavu bila RADIČEVIĆ sa 9 golova dok ju je pratila BULATOVIĆ sa 7 pogodaka.

Nemačka – Kina 24 – 9 (10-3)

Pred 3165 gledalaca domaća ekipa prvenstva, Nemačka, ubedljivo je savladala nemoćnu reprezentaciju Kine koja je u prvom poluvemenu postigla samo 3 gola. Turske sudije Erdogan i Ozdeniz su imale više nego lagan posao. U domaćem sastavu najbolja je bila BOELK sa 4 pogodaka dok su  reprezentaciji Kine po 2 pogotka imale HAIXIA, XIAOMEI i MENGYING.

Brazil – Danska 20 – 22 (13-13)

Vrlo napeta utakmica je odigrana danas u 20:30 časova između drugoplasirane i četvrtoplasirane ekipe. Utakmicu je vodila TALESKA u domaćem sastavu dok je u gostujućem blistala JORGENSEN i FISKER.