XS
SM
MD
LG

"Orlovi" pred Beloruse: Rival je u prednosti!

Selektor reprezentacije Srbije, Jovica Cvetković, izneo je svoja razmišljanja pred poslednji meč na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj u kome je rival "Orlovima" selekcija Belorusije (sreda, 16 časova). Od ishoda utakmice sa rivalom iz kvalifikacija za EP 2018, zavisiće i plasman Srbije koja može završiti na pozicijama od devetog do 12.mesta.

Foto: RSS

- Igrali smo protiv Belorusa u kvalifikacijama za ovo EP. Izgubili smo pod specifičnim okolnostima taj meč u Nišu, ali isto tako treba reći i to da smo igrali nerešeno na njihovom terenu što je veliki uspeh s obzirom da smo igrali sa izmenjenom postavom sa mladim igračima, sa ostatkom od 28 igrača, koliko smo ih imali u tom trenutku. Belorusi uvek igraju motivisano na velikim takmičenjima, imaju ekipu na okupu dugo i studiozan rad. Postepeno idu ka vrhu i znaju da do njega mogu da stignu samo ako realno razmišljaju - rekao je Cvetković i dodao:

- NJihova i naša pozicija su različite, oni su u prednosti u odnosu na nas. Potrebno je promeniti situaciju kod nas, ne samo u reprezentaciji, nego i u rukometu. Da radimo na stvaranju sistema, da kroz pet-šest godina imamo generaciju koja će iznedriti igrače za nacionalni tim. Sada to nemamo i snalazimo se kako znamo i umemo sa ovim igračima koje imamo. Tokom Prvenstva ostali smo bez Vujina, Markovića, a sada i Jovanovića. Nisam opterećen ni sa čim, sve ono što smo uradili treba da bude nešto prema čemu možemo da se upravljamo kada je u pitanju budućnost rukometa.Moramo da nastavimo da radimo, odmah, od sutra, da imamo trenažni centar, da radimo sa najtalentovanijim momcima u zemlji. Nemamo vremena, trebalo je juče da počnemo da radimo - zaključio je Cvetković.

Desni bek Nikola Crnoglavac najavio je meč sa Belorusima:

- To je veoma ozbiljna reprezentacija. Bili su u egalu u gotovo svim mečevima na ovom EP, što najbolje govori o njihovom kvalitetu. Na nama je da pružimo maksimum i da dođemo do pobede koja nam znači bolji plasman na kraju. Posle mnogo godina, ako ne računamo 2012. godinu kada smo bili domaćin, plasirali smo se u drugi krug na Evropskim prvenstvima, što je velika stvar. Ostvarili smo prvobitni cilj, koji je važan pre svega zato što ćemo u baražu za Svetsko prvenstvo dobiti lakše protivnike.