XS
SM
MD
LG
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


14
Mladost (L)
10
15
Sloga (K)
10
16
Radnički (S)
9
1
Kolubara
21
2
Srem
19
3
Indjija
18
Napredak
Å umadija 1903
Trepča
Polet
Zastava 1973
Sremac
Mitros
Sloboda
OFK Sparta
Napredak 2021
IzveŔtaj utakmice
Prva liga Srbije: Sloga (K) - Srem (SM) 2:0
25.10.2009 A.DaiÅ”ević

U najboljoj partiji ove jeseni Sloga je zasluženo pobedila i nadigrala Srem. Da je neko slučajno zalutao na stadion kod Spomen Parka ne bi znao ko je u ovaj meč uÅ”ao kao drugoplasirani tim u ligi, a ko je u donjem domu. "Beli" su svih 90 minuta preorali teren, borili se kao lavovi, maksimalno ispoÅ”tovali sve zahteve trenera SaÅ”e Nikolića i kao plod je stigla treća prvenstvena pobeda. Domaći su krenuli furiozno,Vukojičić je u 6.minutu odlično proÅ”ao po desnoj strani, prosledio loptu do Rađenovića, ali je Å”ut iskusnog fudbalera Sloge bio neprecizan. Samo dva minuta kasnije sa ivice peterca gostiju Janićijević Å”utira, ali visoko preko gola. Sremci se nisu branili igrali su otvoreno, pokuÅ”avali su preko Galića i Kaizija da učine neÅ”to viÅ”e, ali odbrana "belih" na čelu sa sjanin Babićem i vratarom UroÅ”evićem bila je neprelazna. U tim trenutcima rađao se junak ovog meča, mladi Jovica Vasilić ('90. godiÅ”te) koji je pretrčaom kilometre, stigao da odradi sve poslove u odbrani,ali i da ugrozi protivnički gol ili asistrira svojim napadačima. Upravo preko pomenutog igrača iÅ”ao je najveći broj akcija Sloge u prvih 45 minuta. U 24.minutu posle napada po sredini terena pokuÅ”aj ubacivanja u Å”esnaesterac gostiju sprečen je tako Å”to je Tatomirović igrao rukom. Za arbitra Nedeljkovića nije bilo dileme, penal kao suza koji je u gol pretvorio Rađenovića, iako je Rajić prozreo njegovu nameru.

U drugom poluvremenu joÅ” čvrŔća i sigurnija igra Sloge, ali su prvu priliku imali gosti. Na centarÅ”ut Vasiljevića odlično je reagovao Galić, Å”utirao glavom ali tik pored stative. Samo minut kasnije "beli" imaju korner, centrira Rađenović,a Bulatović sjajno skače Å”utira glavom i drma stativu gola već savladanog Rajića. U 68.minutu Janićijević je od centra vukao loptu, tražio najbolje reÅ”enje,a onda se odlučio sa dvadesetak metara na udarac. Bilo je to vrlo precizno, pogdio je malu mrežicu gola Srema za veliku radost na stadionu kod Železničke stanice. A minut kasnije isti igrač ima kolosalnu priliku, odlično dribla i Å”utira, Rajić brani,a na odbijenu loptu natrčava Vukojičić i Å”utira nebu pod oblake. Do kraja meča beležimo dobar Å”ut Kaličanina za malo pred gola domaćih, kao i sjajnu akciju Rađenovića i Pelivanovića, nesebična asistenica kapitena Sloge do Mitića, ali Rajić dobija duel sa napadačem Sloge. Vredno je istaći da je kraljevačka publika pravim ovacijama pozdravila izlazak iz igre Jovice Vasilića najboljeg aktera meča. Aplauzi po zavrÅ”etku utakmice dugo su odzvanjali na Gradskom stadionu gde se okupilo oko 500 gledalaca,a Å”ef struke "belih" SaÅ”a Nikolić je novinarima izjavio da se lično zahvaljuje svakom gledaocu koji je bio prisutan na ovom meču, jer je ta podrÅ”ka bila presudna za važan trijumf.

Gradski stadion - Gledalaca: 500.Ā  Sudija: Vladimir Nedeljković (Jagodina). Pomoćne sudije: Goran Mirković (Topola) i Vladimir Čađenović (Kragujevac).Ā  Strelci: Rađenović u 24.minutu (iz jedanaesterca) i Janićijević u 68.minutu.Ā  Žuti kartoni: Marinković, Babić (Sloga), Vasiljević, Vuković (Srem). Igrač utakmice: Jovica Vasilić (Sloga).

Sloga: UroÅ”ević, Vasilić (od 83. kinuta Đorđević), Marinković, Janićijević, VlaÅ”ić, Babić, Trnavac, Pelivanović, Bulatović (od 63.minuta Mitić), Rađenović, Vukojičić (od 77.minuta Vidojević).
Srem: Rajić, Petković, Vasiljević, Tatomirović, Stanojević, Vukmir, Kaličanin, Sovilj (od 63.minuta Janković), Kaizi, Galić (od 60.minuta Živković), Vuković (od 46.minuta MiloÅ”ević).

Fudbal Fudbal Prva liga Telekom Srbija Sloga (K) Srem
Međusobne utakmice
2011-2012
08.04
16:00
Sloga (K)
Srem
2
1
18.09
16:30
Srem
Sloga (K)
2
3

2009-2010
09.05
16:30
Srem
Sloga (K)
2
0
25.10
Sloga (K)
Srem
2
0

Uporedni rezultati

Sloga (K)
 
Srem
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
3 (2) Broj pobeda 1 (1)
0 (0) Broj nereŔenih 0 (0)
1 (0) Broj poraza 3 (1)
7 (4) Dati poeni 5 (4)
5 (1) Primljeni poeni 7 (3)
+2 (+3) gol razlika na utakmicama -2 (+1)
75% (100%) UspeŔnost 25% (50%)
Nema rezultata