XS
SM
MD
LG
23.07.2013 Željko Marinković

Kadeti Radničkog 1923 učesnici velikog međunarodnog turnira u Foči

Na velikom međunarodnom fudbalskom tradicionalnom turniru u Foči svoje učešće uzeće pored Crvene zvezde i kadeti kragujevačkog Radničkog 1923. Sa novim trenerom, doskora zaduženog za rad sa pionirima Dejanom Joksimovićem, u sklopu priprema pred nastupajuće prvenstvo, mladi kragujevčani putuju sa manjom dozom optimizma, jer će nasuputi kao najmlađa ekipa na ovom turniru koji se održava već devetu godinu zaredom. Sve ekipe imaće pravo nastupa sa igračima do 17. godina, dok će selekciju šumadinaca činiti godišta 1997. i 1998.

Turnir pod nazivom „Football friends“ trajaće u periodu 26.-29. jul i činiće ga osam ekipa iz šest zemalja. Žrebom su već određeni parovi gde će pobednici nastaviti takmičenje u borbi za prestižni pehar, dok će poražene ekipe nastaviti borbu za plasman.

Parovi prvog kola 26.Jula biće:

17,00 OLIMPIJA LJUBLJANA (SLOVENIJA) - BUDUĆNOST PODGORICA (CRNA GORA)

18,30 CRVENA ZVEZDA (SRBIJA) – SUTJESKA FOČA (BIH)

20,15 RADNIČKI 1923 (SRBIJA) – NAC BREDA (HOLANDIJA)

21,45 SWANSEA (ENGLESKA) – ŽELEZNIČAR SARAJEVO (BIH)

Već 27. jula poznato je da će se Radnički 1923 ukrstiti sa parom Olimpija-Budućnost, dok će se Crvena zvezda ukrstiti sa parom Swansea-Železničar, a pobednici ovih mečeva igraće za prvaka turnira 28. jula.

Domaćin iz Foče goste će dočekati već u četvrtak, dok je u petak predviđena i di-džej žurka na platou Akva parka. Svakako da će ovaj turnir umnogome pomoći srpskim ekipama kako bi se iszvršila prava selekcija jer su obe ekipe u prošlom prvenstvu imale zapažene rezultate u goronjem delu tabele.