XS
SM
MD
LG
24.06.2008 communis.rs

Nike pomaže srpske teniske talente

U okviru brige o sportistima, kao važnog segmenta svoje poslovne politike, kompanija Delta Sport uvek rado pomaže i promoviše nove sportske talente. U skladu sa tim, sponzorski ugovor sa kompanijom Nike u Srbiji potpisali su teniski talenti. Ovaj ugovor će im u narednom periodu pomoći da uz vrhunsku Nike - sportsku opremu i svoju igru ostvare značajne rezultate i nastave dosadašnje uspehe. 
Ana Jovanović, Bojana Jovanovski, Doroteja Erić, Natalija Kostić, Tamara Ćurović, Petar Krstin i Ilija Vučić neki su od novih teniskih nada koji su u Srbiji potpisali ugovor sa kompanijom Nike i tako postali promoteri ovog svetskog lidera u proizvodnji sportske opreme.
Doroteja Erić trenutno je treća na svetu u kategoriji do 16 godina. Ana Jovanović do sada je osvojila šest ITF trunira u singlu, igrala je za reperezentaciju Srbije u Federejšn kupu i učestvovala na mnogobrojnim turnirima u zemlji i inostranstvu. Bojana Jovanovski, trenutno je peta juniorka na svetu u kategoriji do 18 godina i munjevitom brzinom korača ka profi teniskoj sceni. Jedna od najmlađih teniserki sa kojom Nike ima potpisan spozorski ugovor, četrnaestogodišnja Tamara Ćurović,  trenutno je sedma u Evropi u kategoriji do 14 godina.
Nike od sada stoji i iza Nenada Zimonjića i Borisa Pašanskog. Boris Pašanski trenutno je rangiran kao 114 igrač na ATP listi dok je Nenad Zimonjić najbolji srpski teniser u dublu, a u dosadašnjoj karijeri osvojio je 20 titula i učestvovao u 19 finala.