XS
SM
MD
LG

Lučani za novo dokazivanje

Remi u utakmici sa novajlijom u Ligi, Dolinom, nikog u redovima inđijskog prvoligaša nije ostavio ravnodušnim. I pored silne incijative, stvorenih šansi i vođstva morali su zeleno beli na kraju da se zadovolje remijem. Iz jedne od retkih kontri gosti iz Padine stigli su do izjednačenja bukvalno u poslednjem minutu utakmice ostavljajući domaćine u neverici da ovako nešto može da se dogodi. Ostalo im je za nauk da nema mesta samozaljdovoljstvu i opuštanju , da utakmica na ovako ozbiljnom nivou takmičenja zahteva budnost do poslednjeg sudijskog zvižduka. Disciplinovani i borbeni gosti, iako novajlije u Ligi, održali su po ovom pitanju lekciju domaćim fudbalerima. Propuštena je prilika da se popravi bodovni saldo što bi startni bilans činilo sasvim solidnim. Ovako ostaje da se negde na gostovanju potraži šansa za iskupljenje. Sa ovakvim predubeđenjem Inđijci kreću put Lučana gde ih očekuje stari rival Mladost. Utakmice dva dobra znanca oduvek su nosile veliku dozu neizvesnosti. Umeli su Inđijci da iznenade u Lučanima. Često puta bivalo je i obratno pa su se stari rivali iz Inđije vraćali ozarena lica. U nadmetanjima dva starosedeoca u prvoligaškom društvu uvek je bilo pravog fudbala. Nema razloga da tako ne bude i sada pa Inđijci s nadom putuju u Lučane uvereni da mogu do aktivnog rezultata.

Miroslav Blanuša, u odsustvu Zorana Govedarice koji je još uvek na trenerskom seminaru na Zlatiboru, predvodio je ekipu u prošlom meču. Imao je konkretne primedbe na učinak u susretu sa Dolinom. Nastojao  je da se tokom minule sedmice uspostavi ravnoteža i u Lučane ode sa realnom nadom u moguć povoljan učinak.

„Izjednačujući pogodak koji smo primili prošle subote usledio je kao posledica lančane greške dobrog dela ekipe. Nije smeo da se desi ovakav kiks bez obzira što se sve dogodilo na samom kraju utakmice. Nadam se da smo iz ovakvog propusta izvukli odgovarajuće pouke, da više ne bi smele takve greške da nam se događaju. Ispustili smo priliku da već na samom startu prvenstzva načinimo solidnu bodovnu zalihu kao pretpostavku za uspešan nastavak takmičenja. Ovako, ostaje žal za propuštenim i nada da negde na gostovanju možemo da nadioknadimo ispušteno. Ptva prilika je već utakmica u Lučanima. Ni malo lagano ali vredi pokušati. naš domaćin uspešno je startovao u novom prvenstvu. Ima u svojim redovima više odličnih pojedinaca, dobro ukomponovanu ekipu. O iskustvu i umeću šefa stručnog štaba domaćina izlišno je trošiti reči. Navikli smo da nas u Lučanima očekuje domaćin koji će odigrati čvrsto, borbeno, agresivno. Uvek smo prihvatali izazov i bez obzira na krajnji ishod pružali partije kojima smo pobrali simpatije objektivne domaće publike. Očekujem da tako bude i ovoga puta. Nemamo nameru da se isključivo posvetimo odbrambenim zadacima. Želja nam je da u ravnopravnom nadigravanju, oštroj i bespoštednoj ali fer i korektnoj igri pokušamo da dođemo do povoljnog rezultata što bi bio dobar uvod za naredna, ni malo laka iskušenja“ istakao je Miroslav Blanuša.

Darko Lemajić, strelac pogotka u meču sa Dolinom, iako mlad, ima iskustva u nadmetanjima sa Lučancima. Pre dve godine Inđijci su trijumfovali u sred Lučana rezultatom 2: 0. Strelci za ekipu Inđije bili su Dimitrov i Lemajić. Vođa navale Inđije rado se seća ovog susreta priželjkujući reprizu.
„Okolnosti su se u mnogome izmenile. Dimitrov je u međuvremenu postao član superligaša Napretka iz Kruševca pa ću morati sam da se pobrinem za realizaciju. Šalu na stranu ali oduvek su susreti sa Mladošću nosili veliku dozu neizvesnosti. U nadmetanjima dva stara rivala prednost domaćeg terena ne znači mnogo. Igrali su Lučanci bez kompleksa na našem terenu. Već u narednom susretu u Inđiji anulirali su naš pozitivan skor i vratili nam punom merom u sred Inđije. Zbog svega su naši međusobni susreti privlačili posebnu pažnju ljubitelja fudbala. Domaćin je ovoga puta u maloj prednosti. Dobro su krenuli Lučanci u novom prvenstvu. Znamo da ne prepuštaju olako bodove na domaćem terenu. Očekujemo atake ka našem golu od samog starta ali i priliku da se i mi iskažemo u punoj meri. Jedno je sigurno domaći ljubitelji fudbala neće biti uskraćeni za istinsko zadovoljstvo pravog prvenstvenog nadmetanja punog obrta i uzbuđenja“ naglasio je Darko Lemajić.

Inđijci su u sredu imali nastup  u Kupu. U predkolu najmasovnijeg fudbalskog takmičenja imali su za protivnika srpskoligaša Radničkog iz Sremske Mitrovice. Nakon nerešenog ishoda u regularnom toku domaćin je boljim izvođenjem jedanaesteraca obezbedio plasman u šesnaestinu finala . Ako je za utehu i pravdanje nisu u ovom susretu Inđijci mogli da računaju na dosta prvotimaca. Zbog povrede su odsusvovali Košutić, Gačić, Đulić i Vuković. Lemajić je izostao iz ekipe zbog stomačne infekcije. Stručni štab Inđije imaće za utakmicu u Lučanima na raspolaganju veći broj igrača. Oporavio se Goran Đulić koji je kuburio sa povredom. U ekipu se vraća i Darko Lemajić. Pravo nastupanja stekli su novi članovi Bojan Krasić i Rodoljub Marjanović. Van stroja su i dalje povređeni Gačić i Košutić. Svi ostali spremni su da se stave na raspolaganje stručnom štabu u susretu sa tradicionalnim rivalom.


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31