XS
SM
MD
LG

Futsal: Ekonomac treći put u Ligi šampiona

Fudbaleri Ekonomca, koji predstavljaju Srbiju na turniru Elitne grupe Lige šampiona, juče su iz Kragujevca otputovali u Sloveniju, u Laško, da pokušaju da se plasiraju među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Ovo je treće učešće Ekonomca u ovom prestižnom takmičenju sa najjačim ekipama Starog kontinenta za plasman u fajnal-for i višegodišnji cilj petostrukog prvaka Srbije i ovogodišnjeg pobednika kupa.

Kragujevčani za protivnike imaju šampiona Rusije Dinamo iz Moskve, slovačkog prvaka Slov Matik iz Bratislave i domaćina turnira Elitne grupe Litiju iz istoimenog slovenačkog mesta.

Trener Ivan Božović na put je poveo najjači sastav, koji je u domaćem šampionatu zabeležio stoprocentan učinak, sa kojim će pokušati da se domogne cilja, a to je plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi. U taboru Kragujevčana vlada optimizam, iako u Dinamu iz Moskve vide najvećeg protivnik na putu do plasmana u fajnal-for.

Predsednik kluba i jedan od osnivača Ekonomca, prof. dr Veroljub Dugalić, veruje u kvalitet igrača, ali se uzda i u sreću, jer je ovo treći pokušaj da kragujevački klub dođe do zacrtanog cilja cilja..

Trener Ivan Božović i predsednik prof. dr Veroljub Dugalić veruju u igrače Ekonomca (Foto: M. Jovičić)

To je turnir koji dugo očekujemo. Igramo Elitnu rundu u kojoj su protivnici poznati od ranije. Prvi susret je u sredu, 20. novembra sa slovenačkom Litijom. Drugog dana sastajemo se sa Dinamom iz Moskve i to je susret koji će, najverovatnije, odlučiti plasman i pre poslednjeg duela sa Slov Matikom iz Slovačke. Odigrali smo utakmicu domaćeg šampionata sa SAS Marbom iz Zrenjanina, a mislili smo na turnir u Sloveniji. Vrlo dobro poznajemo ekipe sa kojima ćemo igrati. Sa Litijom smo igrali više utakmica do sada. Sa Dinamom iz Moskve sastali smo se pre dve godine, a prošle godine i sa Slov Matikom.

Ovo nam je treći pokušaj da dođemo do cilja i od njega ne odustajemo. Nadamo se da će ovo biti treća sreća, jer smo ovoga puta na korak do cilja. Imali smo tu šansu prošle i pre tri godine i bili smo na domak da je ostvarimo. Nadamo se da ćemo je sada ostvariti – rekao je za “Šumadijapress” predsednik Dugalić.

Raspored utakmica na turniru Lige šampionaNa ovaj turnir Ekonomac je otputovao spremno i sa nešto jačim sastavom nego na prethodni. Surudžiću je istekla kazna, a u u ekipu se vratio i Brazilac De Souza.

- Naš najveći konkurent Dinamo iz Moskve podmladio je ekipu i nema stranaca. Mi smo iskusniji za dve sezone u Ligi šampiona, sada imamo veći izbor kvalitenijih i spremnijih igrača i možemo uspešnije da pariramo nego prethodnih godina. U domaćem prvenstvu i Ligi šampiona mi diktiramo igru i većina toga zavisi od nas, iako se Dinamo najviše pita. Mi se nećemo predavati, vidimo naše šanse i tražićemo ih do kraja - optimista je trener Ekonomca Ivan Božović

Prvotimac Slobodan Janjić očekuje doru igru u Sloveniji i da sa svojim saigračima ostvari višegodičnji cilj u evropskom takmičenju.

- Utakmica sa SAS Marbom bila nam je dobra provera pred start u drugom krugu Lige šampiona. Najteža nam je utakmica drugog dana turnira, sa Dinamom iz Moskve, ali prethodno moramo da pobedimo Litiju. Pokušaćemo da pružimo što bolju igru, a da li će to biti dovoljno i za plasman u fajna-for ostaje da se vidi – rekao nam je prvotimac Ekonomca Slobodan Janjić pred put za Sloveniju na turnir Elitne runde Lige šampiona u futsalu.

Fudbaleri Ekonomca već su u Sloveniji i pripremaju se za sutrašnji duel sa domaćinom Litijom, a posle susreta sa Dinamom iz Moskve i Slov Matikom iz Slovačke, u subotu, 23. novembra vraćaju se u Kragujevac, nadajmo se i sa ostvarenim ciljem.


18 .kolo Prva Futsal liga
Bečej 5 : 3 Novi Pazar
Kolubara 3 : 3 Kalča
Kopernikus 1 : 6 Ekonomac
VIK Naisus 1 : 1 SAS
Vranje 4 : 2 Smederevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomac 18 17 1 0 52
2 SAS 18 9 4 5 31
3 Novi Pazar 18 9 3 6 30
4 Smederevo 18 8 5 5 29
5 Bečej 18 9 1 8 28
6 Kopernikus 18 7 6 5 27
7 Kalča 18 6 1 11 19
8 Vranje 18 5 3 10 18
9 VIK Naisus 18 5 3 10 18
10 Kolubara 18 1 1 16 4