XS
SM
MD
LG
16.09.2008 G.Ćirović

Elektro-šok za Mašinac

Slovenačka Elektra iz Šoštanja ubedljivo i više nego zasluženo je savladala Mašinac u prijateljskoj utakmici odigranoj u kraljevačkoj Hali sportova. Gosti iz Slovenije, koji su se Kraljevčanima predstavili kao sasvim solidna ekipa, dominirali su tokom svih 40 minuta, a kada su sredinom druge četvrtine stigli do dvocifrene prednosti, dileme oko konačnog ishoda više nije bilo. Jedina svetla tačka u redovima Mašinca bio je Nikola Tutuš, a dobru solo partituru u finišu prvog poluvremena imao je i mladi Viktor Jaćović. 
U ovom meču šef stručnog štaba mlađeg kraljevačkog prvoligaša Zoran Petrović nije mogao da računa na iskusnog plejmejkera Dejana Tomaševića, koji je u duelu protiv Napretka zaradio neugodnu povredu, što se itekako osetilo u organizaciji napada.
Protiv Elektre u dresu studenata nije bilo ni Sinadinovića i Šestovića kojima je uprava Mašinca dala odrešene ruke da pronađu novi angažman. Na upravi kluba je sada da u vrlo kratkom roku pronađe prava rešenja za vrlo deficitarne spoljne pozicije.
Novu kontrolnu utakmicu Mašinac će na svom parketu odigrati već danas od 16 časova protiv čačanskog Borca.

Kraljevo. – Hala sportova, gledalaca: 200. Sudije: Nešković, Maričić, Marković (Kraljevo); Rezultat: Mašinac – Elektra 66:83, po četvrtinama (20:25, 21:23, 12:22, 13:13)

Mašinac: Tutuš 14, Radulović 6, Barlov 9, Milašinović 5, Mirković 10, Arsić 6, Vuletić, Čupković 8, Jaćović 7, Balaš 2.
Elektra: Goleš, Bujan, Džambić 10, Norvak 4, Hajnik 4, Ćosić, Mravljak 2, Novak 13, Sjekloća 14, Lekić 2, Ivanović 17, Ćuk 18, Kostnikar.