XS
SM
MD
LG

Pobeda i poraz Kinezisa pred plej-of
U poslednjem kolu Superlige Srbije džudisti Kinezisa iz Niša pobedili su kikindski Partizan rezultatom 10:0 (500:0) i pretrpeli poraz od Crvene Zvezde sa 6:4.

U prvom meču dana protiv Partizana iz Kikinde Kinezis je nastupio je u sastavu Dejan Tomac (66kg), Bojan Ivezić (73kg), Miroljub Ivezić (81kg), Stevan Stamenković (90kg) i Darko Stošić (+90kg).

Svi takmičari su rutinski ostvarili maksimalne pobede iponima i nastavili niz pobeda bez poraza protiv ove ekipe u Superligi.

U drugom meču Kinezis se borio protiv prvoplasirane ekipe na tabeli Crvene Zvezde iz Beograda.

Kinezis je nastupio u kombinovanom sastavu. U kategoriji do 66kg Dejan Tomac je poražen iponom od Predraga Nikolajevića. U kategoriji do 73kg prvi superligaški nastup zabeležio je perspektivni junior Filip Mosić koji je je poražen iponom od Milana Nikolića.

U kategoriji do 81kg sastali su se Miroljub Ivezić i Boško Ostojić, a član Kinezisa je slavio. Zatim, u katogoriji do 90kg nastupio je Nenad Stamenković koji je u odličnom meču protiv Majdova doživeo tesan poraz.

U poslednjem meču dana u kategoriji preko 90kg Darko Stošić je zabležio još jednu vrednu pobedu savladavši Božidara Božinića u produžecima meča. 

Mečevi plej-ofa na programu su u subotu, 14. decembra u Sportskom centru Šumice u Beogradu. Kinezis će se u polufinalu Superlige boriti protiv Rakovice, a u drugom polufinalnom paru su Crvena zvezda i Cement iz Beočina.

 490x370-dzudo-kinezis.jpg
Džudisti Kinezisa slave pobede u Nišu; foto: Lazar Zagorac