XS
SM
MD
LG

Druga pobeda Srbije u Čairu
U drugom kolu B grupe Svetskog prvenstva rukometašice Srbije pobedile su Alžir rezultatom 34:14 pred oko 3.000 gledalaca u hali Čair. Ovo je druga pobeda Srbije u Nišu. Srbija je u hali Čair došla i do druge pobede na Svetskom prvenstvu pošto je bila bolja od ekipe Alžira. Alžir je poveo u 2. minutu, ali to je bilo i jedino vođstvo ekipe iz Afrike. Golovima Jelene Živković, Jovane Stoiljković i Jelene Nišavić Srbije je preokrenula i povela sa 3:1. 

 

DSC-5880
Foto: Vanja Keser

Polako su srpske rukometašice uvećavale prednost i na odmor otišle sa vođstvom od 18:6. Superiornost na terenu Srbija je dokazivala i u drugom poluvremenu kada je u dva navrata imala prednost i od 21 gola razlike.

Na kraju, Srbija je ostvarila ubedljivu pobedu i tako uvećala šansu da se plasira u drugu fazu. Mislim da je ovo model i način kako treba da igramo protiv svih reprezentacija. Ispoštovale smo sve dogovore iz svlačionice i odigrali jako dobar meč. Nije važno da li igramo protiv Alžira ili Brazila, Danske... Verujem da ćemo samo nastaviti sa ovakvim igrama - rekla je Jelena Erić nakon meča.

U narednom kolu Srbija igra sa Brazilom, a ta utakmica će biti odigrana u hali Čair u utorak, 10. decembra od 18h.

U prvom meču u Grupi B ekipa Brazila je pobedila Kinu rezultatom 34:21.

DSC-6084.JPG

 

SRBIJA - ALŽIR 34:14 (18:6)

SRBIJA: Krpež 3, Popović, Lekić 2, Živković 4, Damnjanović 7 (2), Erić 2, Risović 8 odbrana (1), Rajović 2, Ognjenović, Filipović, Tomašević 12 odbrana, Nišavić 9, Stoiljković 2, Liščević 1, Cvijić, Lojpur 2.

ALŽIR: Abdelkader, Kuled, Belakdar 2, Dob, Hasnui, Titu 2, Ait Ahmed, Sehabi 5 odbrana (1), Zjadi 5 (1), Izem, Iberaken, Busora 10 odbrana, Hemiši 2, Tizi 3 (1), Kelil, Benaiha.

Sedmerci: Srbija 3 (2), Alžir 3 (2)
Isključenja: Srbija 6, Alžir 6 minuta