XS
SM
MD
LG

Derbi u Čačku za kraj godine

Takmičarska 2013. godina Druge futsal lige Zapad biće okončana u utorak derbi susretom u Čačku između Fontane i Mašinca (20 časova i 45 minuta). Jesenji prvak već je poznat, to je drugi tim Ekonomca koji je svoj meč poslednjeg kola odigrao prošle sedmice. Na parketu hale Jezero "studenti" su nadigrali valjevski RB (7:3) i na odmor otišli sa maksimalnim učinkom od devet pobeda. Preostali deo tabele biće kreiran nakon mečeva koji se igraju ovog vikenda, a njen gornji deo zavisiće pre svega od ishoda u Čačku.

Fontana je do pre dve nedelje bila najbliži pratilac vodećih ekipa. Međutim, dva vezana poraza u Smederevskoj Palanci i Raškoj ovaj tim prilično su udaljila od borbe za sam vrh, pa će utakmica protiv Mašinca biti možda i presudna za nastavak takmičenja. U tekućoj sezoni Čačani su odigrali tri meča kao domaćini i upisali isto toliko trijumfa. Savladane su ekipe Bajine Bašte (4:1), Užica (5:4) i Kolorada (5:4).  Na gostujućim terenima Čačani su ostvarili negativan učinak - uz već pomenute poraze od Partenona (1:7) i Raške (1:4), pognute glave napustuili su teren u Kragujevcu protiv Ekonomca 2 (4:7). S druge strane, bodovi su upisani u Valjevu protiv RB-a (7:2) i nad Krčagovom u Užicu (3:0).

Veliki broj povređenih igrača i trenutna forma neće biti na strani domaćih, ali ono u šta će se sigurno uzdati biće tradicija. Naime, u dosadašnja tri okršaja igrana u Čačku Fontana je ostvarila stopostotan rezultat. Možda i najvredniju pobedu u svojoj istoriji čačanski drugoligaš upisao je prošle sezone kada je nadigrao "mašince" u finalu Kupa Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije priredivši veliko slavlje brojnim navijačima u hali u Atenici. Jedini uspeh Mašinac je ubeležio na svom bunjištu, tako da je u ukupnom odnosu snaga dva rivala 3:1, uz gol razliku 16:13 u korist Fontane.

U ostalim mečevima odigranim u nedelju postignuti su sledeći rezultati: Užice - Partenon 2:8, Bajina Bašta - Raška 4:6, Krčagovo - Kolorado 6:3 . Uoči završetka jesenjeg dela sezone KMF Mašinac je objavio promotivan spot  http://www.youtube.com/watch?v=RUWxR-YFDMg&feature=youtu.be