XS
SM
MD
LG

Nikola Milošević najbolji sportista Niša
Takmičar Džudo kluba Kinezis Nikola Milošević proglašen je za najboljeg sportistu Niša u 2013. godini u izboru Sekcije sportskih novinara Niša. Radnički najbolji kolektiv, a Staša Gejo najbolji mladi sportista. Sekcija sportskih novinara Niša nagradila je najbolje u gradu u sportskoj 2013. godini, a za najboljeg sportistu proglasila Nikolu Miloševića, člana Džudo kluba Kinezis.

sportista grada

Gradonačelnik Zoran Perišić, Lidija Mihajlović i najbolji sportisti Niša; foto: Vanja Keser


- Čast mi je da dobijem ovu nagradu grada u kom sam rođen. Rado bih menjao ovu nagradu sa priznanjem Radničkog jer svaka moja medalja je rad kluba. Svi u Kinezisu su zaslužni za sve moje medalje, bili su uz mene u svakoj pobedi, pomagali posle svakog poraza - rekao je Nikola posle dodele.

Nikola je ove godine osvojio bronzane medalje na Univerzijadi u sambou i Svetskim borilačkim igrama u Rusiji. Milošević je učesnik Svetskog prvenstva u sambou, ali i drugi na Evropskom prvenstvu i treći na Balkanskom prvenstvu u džudou.

Pored njega, u najužem izboru su bili kikbokser Stevan Živković i Miroslav Miljković, član Šahovskog kluba Niš.


DSC-8632Staša Gejo, najbolji mladi sportista Niša; foto: Vanja Keser

Za najboljeg mladog sportistu proglašena je Staša Gejo (16), članica PAEK-a Niš, koja je prva u generalnom plasmanu evropske i svetske rang liste za 2013. u kategoriji „YOUTH A“, treća na Evropskom prvenstvu u bolderu za omladinke, a prva na Evropskom kupuu bolderu. Ima i prvo mesto na Prvenstvu jugoistočne Evrope u seniorskoj kategoriji disciplina „lead“, a balkanski je šampion u omladinskoj konkurenciji disciplina „lead“.

U konkurenciji su bili i plivačica kluba Sveti Nikola Jana Ćirić (16) i rukometaš Železničara Darko Đukić (19).

 

DSC-8637
Milovan Bratić, predsednik Kinezisa, Slobodan Milosavljević iz Železničara i predsednik Radničkog Darko Bulatović; foto: Vanja Keser

Fudbalski klub Radnički je izabran za najbolji kolektiv Niša. Radnički ima četvrto mesto na kraju polusezone 2013/2014. u kojoj je zabeležio 6 pobeda, 6 remija i 4 poraza. Ima najmanje primljenih golova (10). Sezonu 2012/2013. Radnički je završio na 12. poziciji i tako obezbedio opstanak u elitnom rangu takmičenja. Radnički nije poražen na svom terenu, a vredi napomenuti da je druga najposećenija ekipa u Superligi tokom sezone.

Pored Radničkog, u najužem izboru su bili Džudo klub Kinezis i Rukometni klub Železničar.

Nagradu za najboljeg sportskog novinara podelili su Edo Crnalić sa Niške televizije i Stefan Komadinić sa RTV Belle Amie.

 

DSC-8707
Dobitnici i nagrađeni na podijumu; foto: Vanja Keser
 

Specijalna priznanja

Sekcija sportskih novinara dodelila je i tri specijalne nagrade.

 

DSC-8588
Plivač Nemanja Tadić zaslužio specijalno priznanje; foto: Vanja Keser

Priznanje je otišlo u ruke mladom Nemanji Tadiću, članu Plivačkog kluba OSI Delfin, koji je ove godine pokazao da se radom i trudom može mnogo. Nemanja je osvojio bronzanu medalju na Evropskim paraolimpijskim igrama, dvostruki je sveskandinavski prvak, a osvojio je i jedno zlatno i dva bronzana odličja na Otvorenom prvenstvu Grčke.

Slobodan Cobi Milosavljević, igračka legenda i direktor Železničara, dobio je specijalno priznanje za pravljenje uspeha ovog rukometnog kluba u 2013. godini. Železničar je počeo godinu sa minus 2 boda, a završava je sa nezvaničnom titulom jesenjeg prvaka Superlige.

 

DSC-8635
Milan Josić, trener Nibaka; foto: Vanja Keser

Specijalno priznanje dobio je i Milan Josić, trener u Košarkaškom klubu Nibak, koji je ove godine košarkaškom Nišu doneo zlatnu medalju sa Olimpijade mladih u Ajndhovenu, kao i srebro sa Kadetskog prvenstva Evrope u Ukrajini. OKK Nibak ove sezone predstavlja naš grad i u Juniorskoj i u Kadetskoj ligi Srbije, a u njegovoj košarkaškoj radionici ponikla je i nekolicina reprezentativaca u mlađim kategorijama.